Hyppää sisältöön

Uusi tapa nuorison tapaamisiin Vaasassa – matkailuauto pääsee sinne missä nuoret ovat

Liikkuva nuorisotyö kohtaa nuoria siellä missä nuoret oleskelevat. Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän kolmesta neljään iltaa viikossa.

Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Vaasalaisnuoret saavat uuden kohtaamispaikan matkailuautosta. Kysymys on liikkuvasta nuorisotyöstä. Matkailuautolla mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Vaasan auto on saanut nimen Pantteri ja se on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Walkers-autosta eli Wautosta.

Matkailuauto aloittaa huhtikuun lopussa, heinäkuussa se matkaa hetkeksi Pietarsaareen ja elokuussa palaa takaisin Vaasaan.

Myös Vaasassa nuorisotilat ovat olleet kiinni jo pitkään, ja nuorilla on todettu olevan tarve kohdata tuttuja nuorisotyöntekijöitä ja muita nuoria. Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Vaasassa toimintaa operoi ja koordinoi kaupungin nuorisotyö.

Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän kolmesta neljään iltaa viikossa.

– Pantteri tukee erittäin hyvin poikkeusaikana laajasti tehtyä jalkautuvaa työtä. Olemme havainneet korona-aikana, että tunnistettava liikkumisväline on avainasemassa, vaikka osittain nuoret ovatkin tottuneet ohjaajien omiin autoihin, kertoo nuoriso-ohjaaja Chatarina Fjällström Vaasan kaupungilta.

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Vaasassa torstaina 29.4.