Hyppää sisältöön

Ateneumin Repin-näyttelyn liput tulivat myyntiin, ja siitä seurasi ostoryntäys: "Tämä on iloinen yllätys"

Ateneumin ensi viikolla avautuva suurnäyttely kiinnostaa suurta yleisöä.

Ilja Repinin öljyvärimaalaus Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille. Maalaus on Venäläisen taiteen museosta Pietarista. Kuva: Ilja Repin / Venäläisen taiteen museo, Pietari

Maaliskuusta asti aukeamista odottanut Ateneumin Ilja Repin -näyttely avataan viikon päästä 27.4. Koronatilanteen takia näyttelyyn pääsee vain ennakkolipulla. Lipunmyynti alkoi tänään tiistaina kello 9, ja se käynnistyi vilkkaasti. Liput myydään Lippupisteen kautta.

– Meille ilmoitettiin Lippupisteestä, että ensimmäisten kahdenkymmenen minuutin aikana näyttelyyn myytiin 2500 lippua, Ateneumin viestintäpäällikkö Johanna Eiramo kertoo.

Puoleen päivään mennessä lippuja oli myyty jo yli 5000 kappaletta.

Ateneumin taidemuseolla ei ole aiempaa kokemusta ennakkolippujen myynnistä, mutta tällä hetkellä tilanne vaikuttaa myynnin suhteen hyvinkin positiiviselta.

– Tämä on iloinen yllätys. On hienoa, että Repin-näyttely kiinnostaa suurta yleisöä, Eiramo jatkaa.

Poikkeuksellisesti myös kaikenikäisten lasten sisäänpääsy maksaa museossa saman verran kuin aikuisten. Tavallisesti alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi.

– Meillä on niin pieni kapasiteetti ottaa ihmisiä vastaan ensialkuun, että olemme päätyneet siihen, että museokortti ja käteisostajat ovat ensisijaisia. Toivomme, että pääsemme mahdolllisimman nopeasti päästämään alle 18-vuotiaat sisään ilmaiseksi, Eiramo sanoo.

Repin-näyttelyn ohella Mäntässä sijaitsevan Serlachius-museon toukokuussa avautuva Banksy-näyttely on herättänyt suurta kiinnostusta. Sinnekin pitää varata liput ennakkoon. Ne ovat loppuneet jo kesken.

Sadko vedenalaisessa valtakunnassa (1876) on yksi taiteilijan kuuluisimmista maalauksista. Kuva: Ilja Repin / Venäläisen taiteen museo, Pietari

Kulttuurinnälkä on nyt kovaa

Johanna Eiramon mukaan nälkä kulttuuria kohtaan on Suomessa tällä hetkellä todella suurta.

– Tässä on aukeamassa valtava pato, kun saadaan kulttuurikenttää laajemminkin avattua. Uskon, että ihmisillä on paljon tarvetta päästä turvallisesti ja terveys edellä kulttuurin äärelle.

Ateneumin Repin-näyttelyä on seurattu tarkkaan myös Venäjällä.

– Lainaavia museoita, eli Pietarissa sijaitsevaa Venäläisen taiteen museota ja Moskovan Tretjakovin galleriaa kiinnostaa kovasti, millainen menestys näyttely on Suomessa.

Yksi syy tähän on se, että 27.4. avautuva Repin-näyttely matkaa Ateneumista Pariisiin.

Englantilainen Banksy on maailmankuulu katutaiteilija, joka on onnistunut salaamaan henkilöllisyytensä. Hänen serigrafiansa Love Is In The Air on vuodelta 2003. Kuva: 24 Ore Cultura

Päivitys klo 17.43: Juttuun lisätty tieto alle 18-vuotiaiden sisäänpääsymaksusta ja Johanna Eiramon kommentti.

Lisää aihepiiristä: