1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Essote palaa perustasolle koronaviruksen suhteen – aiempia koronaohjeistuksia puretaan

Päätöksen taustalla vaikuttaa, että koronavirustilanne on helpottunut alueella.

koronavirus
Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.
Esa Huuhko / Yle

Kuntayhtymä Essote höllentää alueellisia koronarajoituksia koskevaa ohjeistustaan. Samalla alueella siirrytään koronaviruksen leviämisen suhteen rauhallisimpaan vaiheeseen, eli perustasolle.

Alueellinen koronanyrkki kokoontui tänään (siirryt toiseen palveluun) ja purki joitain alueelle aiemmin asetettuja rajoituksia, kuten aikuisten harrastustoimintaa ja julkisia tiloja koskevia rajoituksia. Käytännössä aikuisten harrastustoiminta palaa tauolta ja kuntosalien rajoituksia puretaan. Samalla julkiset tilat avataan, mutta niissä on edelleen Essoten mukaan noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ohjeita.

Perusteena rajoitusten vähentämiselle on, että kuntayhtymän alueella koronavirustartuntojen määrä on laskenut ja samalla rokotuskattavuus ja riskiryhmien suojaamisen tilanne on parantunut.

Essotesta kuitenkin muistutetaan, että sosiaalisten kontaktien määrän lisääntyessä maskien käytön ja yleisten turvallisuusohjeiden noudattamisen tärkeys korostuu.

– Emme edelleenkään kannusta yksityistilaisuuksien järjestämiseen ja kun niitä järjestetään, niin pitää noudattaa tarkasti hygieniaohjeita. Tilaisuuksien järjestäminen on kuitenkin nyt perjantaista lähtien mahdollista. Tiedämme, että ainakin hautajaisia on lykätty kokoontumisrajoitusten takia, Seppälä kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Aiemmin Essote oli koronaviruksen leviämisen suhteen toiseksi vakavimmassa, eli kiihtymisvaiheessa.

Sen sijaan Itä-Savon sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa alueen koronavirustilanteen vuoksi.

Koronatilanne säilynyt Essoten alueella rauhallisena

Maanantain jälkeen alueelta on löytynyt yksi uusi positiivinen koronatestien tulos.

Tartunnan alkuperän kerrotaan olevan ulkomailla.

Aluehallintovirastolta omat ohjeistukset

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia Itä-Suomen alueella.

Essoten alueella rajoitukset helpottavat, kun perjantaista eteenpäin rajoitukset koskevat yli 20 hengentilaisuuksia, kun nyt on kielletty yli kuuden hengen tilaisuudet.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella rajoitukset pysyvät samana, eli kokoontumisrajana on kuusi henkilöä.

Määräykset astuvat voimaan perjantaina ja jatkuvat 22. toukokuuta saakka.

Lue seuraavaksi