1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Pohjanmaa purkaa jo koronarajoituksia: ensimmäisenä vapautetaan alle 20-vuotiaiden harrastukset

Joukkueet eivät kuitenkaan saa vielä lähteä pelaamaan muualle, eikä alueen ulkopuolelta voi saapua joukkueita Pohjanmaalle.

koronarajoitukset
Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.
Lasten ja nuorten harrastustoiminta pääsee jatkumaan ilman rajoituksia Pohjanmaalla samantien. (Kuvituskuva) Mikko Savolainen / Yle

Vaasan sairaanhoitopiiri on ryhtynyt purkamaan koronarajoituksia. Ensimmäisenä vapautetaan alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta.

Uusi linjaus astuu voimaan heti. Aiemmin harjoituksissa sai oleskella yhtä aikaa enintään kymmenen henkilöä.

Linjauksen ulkopuolelle jää kuitenkin peli- ja ottelutoiminta eli Pohjanmaalta ei voi osallistua alueen ulkopuolisiin peleihin, eikä alueelle voi saapua muualta joukkueita pelaamaan. Maakunnan joukkueet voivat kuitenkin harjoitella ja pelata nyt normaalisti omalla alueellaan eli Pohjanmaalla.

Kasvomaskit, käsihygienia ja turvavälit

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti uudesta linjauksesta tänään tiistaina.

Ryhmä korostaa, että yli 12-vuotiaiden tulisi edelleen käyttää kasvomaskeja. Ryhmä huomauttaa myös turvallisten välimatkojen ja hyvän käsihygienian noudattamisesta aina kun mahdollista.

Alueen koronakoordinaatioryhmä pitää vielä voimassa huhtikuun lopulle saakka annetut suositukset. Ryhmä tarkastelee suosituksia ja rajoituksia seuraavassa kokouksessaan viikon kuluttua 27. huhtikuuta.

– Uusia koronatartuntoja todetaan kuitenkin yhä useissa kunnissa, ja alueen ilmaantuvuusluku on kolmenkymmenen tuntumassa, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Tartuntalähteet selvitetty 90-prosenttisesti

Pohjanmaan koronatilanne on menossa parempaan suuntaan. Uusien tartuntojen määrä on pysynyt maltillisena ja tartuntalähteet on sairaanhoitopiirin mukaan pystytty selvittämään 90-prosenttisesti.

Pohjanmaa on kuitenkin edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Koko epidemian aikana Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 2 382 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Pohjanmaalla kuollut koko epidemian aikana 16 henkilöä.

Matalan kynnyksen testausta taas Ristinummella

Matalan kynnyksen mobiilitestaukset jatkuvat jälleen Vaasan Ristinummella. Testauspiste on avoinna Jyrsijänkadulla terveysasemaa vastapäätä torstaina 22. huhtikuuta klo 14.30–17.30 välisenä aikana.

– Testi on maksuton, eikä siihen tarvita lähetettä. Myös oireettomat pääsevät testiin. Testitulos valmistuu 2–3 vuorokauden kuluessa, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Viime viikon torstaina Ristinummella otettiin 59 koronatestiä. Mobiilitestausta jatketaan Ristinummella vielä torstaina 29. huhtikuuta.

Lue täältä lisää Ylen korona-aiheisia uutisia Pohjanmaalta.

Lue seuraavaksi