Hyppää sisältöön

Tuli karkasi käsistä kahdessa kohteessa Alajärvellä – Etelä-Pohjanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus

Tuli levisi maastosta kohti rakennuksia, mutta ne onnistuttiin pelastamaan niin Pekkolassa kuin Levijoellakin.

Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Pelastuslaitos on rientänyt tiistaina iltapäivällä ja illansuussa tulipalopaikalta toiselle Alajärvellä. Molemmissa kohteissa tuli levisi maastossa ja uhkasi lopulta rakennuksia.

Tuli pääsi irti roskien poltosta iltapäivällä Pekkolassa. Tuli ehti jo kiipeämään asumattoman, vanhan talon seinustaa, mutta paikalla olleet ehtivät taltuttaa tulta ajoissa vesiletkulla. Pelastuslaitos joutui kuitenkin purkamaan jonkin verran talon ulkolaudoitusta.

Tuli ei uhannut tontin muita rakennuksia, mutta jos vanha talo olisi syttynyt kauttaaltaan, tilanne olisi pelastuslaitoksen mukaan ollut hankala.

Oma lato ja naapurin mökki vaarassa

Tuli pääsi irti myöhemmin illansuussa myös Alajärven Levijoella. Heinäpeltoa ehti palaa noin 500 neliön verran.

Maastoon levinnyt palo uhkasi tontilla ollutta puulatoa ja naapurin mökkiä. Talonväki onnistui kuitenkin rajaamaan tulen pois rakennusten läheltä, ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi palon sammuttaminen.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että Etelä-Pohjanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Ilmatieteen laitoksen antama ruohikkopalovaroitus kieltää avotulen tekemisen metsään tai sen välittömään läheisyyteen. Avotulella tarkoitetaan tulta, joka voi levitä ympäristöön. Avotulta ovat esimerkiksi nuotio, risujen poltto, kokko ja kulotus.

.
.