Hyppää sisältöön

Itä-Suomen tiestön kunto ei ainakaan parane tänä vuonna – Ely-keskuksen johtaja: "Ikävä kyllä, resurssit eivät riitä"

Itä-Suomen tiestön korjausvelka on noin 300 miljoonaa euroa.

Tieverkkoa kunnostetaan jatkuvasti, mutta korjausvelkaa ei näillä resursseilla saada pienennettyä. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Pohjois-Savo julkisti tiistaina 20. huhtikuuta liikennesuunnitelmansa, jonka mukaan kuluvalle vuodelle on määritelty 94 miljoonan euron budjetti tienhoitoon. Ely-keskus hallinnoi koko Itä-Suomen alueen, eli Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan tiestöä.

Tienhoidon budjetista tieverkon päällystystöihin menee edellisvuotta pienempi osuus, minkä takia tiestön korjausvelka ei tule tänä vuonna vähenemään. Viime vuonna huonokuntoisten päällystettyjen teiden osuutta pystyttiin vähnetämään noin 200 kilometrin verran, mutta silti Itä-Suomen tiestön korjausvelka on noin 300 miljoonaa euroa.

Vaikka rahat eivät tule näillä näkymin riittämään tiestön kunnon parantamiseen, tavoitteena on kuitenkin, ettei tilanne ainakaan pahentuisi seuraavan vuoden aikana.

– Tänä vuonna näyttää siltä, että päällystetyllä tieosuudella korjausvelka ei vähene. Nyt pyritään siihen, ettei korjausvelka ainakaan lisääntyisi, kertoo Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtaja Tommi Huttunen.

Sorateillä tilanne on sama, ellei pahempi. Itä-Suomen tieverkosta noin puolet on soratietä.

– Soratieverkon tilannetta on vaikea arvioida, mutta ei korjausvelka ole vähenemässä. Ikävä kyllä, resurssit eivät riitä siihen, että korjausvelkaa pystyttäisiin vähentämään.