1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuun Liikunta jakaa tukirahaa maakunnan urheiluseuroille nuorten palkkaamiseen

Työllistämistuella työllistyy 46 nuorta.

Kainuu
Palloja korissa padelkentällä
Avustettavalla toiminnalla tulee lisätä lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä toiminnan laatua.Pasi Takkunen / Yle

Kainuun Liikunta jakaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea nuorten työllistämiseen urheiluseurojen kautta yli 32 tuhatta euroa. Tuella voidaan palkata kainuulaisiin urheiluseuroihin 46 nuorta.

Yhden henkilön palkkaukseen saa tukea 700 euroa sisältäen mahdolliset sivukulut. Työllistettävät voivat olla iältään 15–29-vuotiaita. Työaika on 60 tuntia, sen voi jakaa myös useampiin jaksoihin.

Avustettavalla toiminnalla tulee lisätä lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä toiminnan laatua. Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen ja kehittämiseen myönnettyä avustusta saa käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin.

Seurat vastaavat itse palkattavien nuorten rekrytoinnista ja työnantajavelvoitteista. Avustushaku nuorten palkkaamiseen on auki urheiluseuroille 27. huhtikuuta asti Kainuun Liikunnan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun). Hakemukset käsitellään huhtikuun loppuun mennessä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi