Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeessä kevennetään suosituksia nuorten harrastusten, yksityistilaisuuksien ja julkisten tilojen käytön osalta

Suositus on voimassa 16. toukokuuta asti, kuten tulee olemaan aluehallintoviraston määräyskin.

Nuorten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista nyt vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien osalta. Kuva: Anne Savin / Yle

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa nuorten harrastusten, yksityistilaisuuksien ja julkisten tilojen rajoitusten keventämistä.

Tämä tarkoittaa sitä, että nuorten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista nyt vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien osalta, noudattaen ministeriön ja lajiliittojen ohjeistuksia. Linjauksella mahdollistetaan myös A-juniorijoukkueiden ryhmäharrastustoiminta, jossa mukana myös yli 18-vuotiaita nuoria.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärää nostetaan kuudesta henkilöstä maksimissaan kymmeneen 1. toukokuuta alkaen ja Etelä-Suomen aluehallintovirastolle annettiin vastaava lausunto yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten määräyksen osalta.

Suositus on voimassa 16. toukokuuta asti, kuten tulee olemaan aluehallintoviraston määräyskin.

Julkisia tiloja, kuten kirjastoja ja museoita, voidaan pitää avoinna yleisölle 1. toukokuuta lähtien, jos niiden käytössä voidaan pitää huolta riittävistä turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä ja käsihygieniasta.

– Monet tilat, kuten kirjastot ovat toimineet rajoitetusti koko ajan, mutta suurin osa museoista on ollut suljettuna. Uimahalleja koskevaan kysymykseen palataan vielä ensi viikolla, kuten myös hoivakotien ja sairaaloiden vierailuohjeisiin. Suositukset ovat tällä erää voimassa toukokuun puoliväliin saakka, paitsi etätyö- ja kasvomaskisuositukset hieman pidempään, kertoo maakuntaryhmän vt. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Kanta-Hämeen pandemiatyöryhmä käsitteli asiaa tiistaina, jotta Etelä-Suomen aluehallintovirastolle saatiin lausunnot kokoontumisrajoitusten jatkoa varten 30. huhtikuuta eteenpäin.

Ympäröivien maakuntien tartuntatilanne vaikuttaa Kanta-Hämeeseen

Maakunta on kiihtymisvaiheessa, johon epävarmuutta luovat pääasiassa ympäröivien maakuntien tilanne, joissa kaikissa on selkeästi korkeampi taudin ilmaantuvuusluku kuin Kanta-Hämeessä.

– Edelleen rajoituksia ja suosituksia tulee purkaa vaiheittain ja seurata epidemiatilanteessa tapahtuvia muutoksia tarkasti. Nyt maakuntaryhmä päätti keventää suosituksiaan nuorten ryhmäharrastustoiminnan, yksityistilaisuuksien osallistujamäärän ja julkisten tilojen käytön osalta. Jos kehitys jatkuu myönteisenä, aikuisten ryhmäharrastustoimintaan voidaan palata seuraavilla viikoilla, kertoo maakuntaryhmän vt. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Lue lisää:

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.