1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Maasto palaa nyt herkästi Pirkanmaalla – tänään keskiviikkona kärysi Punkalaitumella, eilen Ikaalisissa ja Orivedellä

Tulen sytyttäjä voidaan asettaa vastuuseen syttyneestä palosta.

maastopalot
112 numero paloauton kyljessä
Pirkanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus. Antti Kolppo / Yle

Pelastuslaitos sai keskiviikkona aamupäivällä hälytyksen maastopalosta Punkalaitumella. Metsäautotien vieressä Lukkakiventien läheisyydessä paloi metsänpohjaa noin 300 neliön alueelta.

Pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyystä ei ole tarkempaa tietoa.

– Paikalle osuneet naapurit suorittivat ansiokkaan työn estäessään palon leviämisen hosia apuna käyttäen, pelastuslaitos kertoo tiedotteessa.

Hosa on metsä-ja maastopalojen sammuttamiseen käytettävä perinteinen sammutusväline, joka usein tehdään nuoresta kuusesta.

Pelastuslaitos sammutti palon ja raivasi palopesäkkeet. Kohteessa oli kaksi sammutusautoa ja säiliöauto sekä yhteensä 10 sammuttajaa.

Ikaalisissa risujen poltto riistäytyi

Ikaalisissa kärventyi tiistaina illalla noin puolen hehtaarin alue. Pelastuslaitoksen mukaan tuli sai alkunsa risujen poltosta.

Palastuslaitos kertoi tiedotteessa, että Jyllintiellä sammutetusta palosta lähti myös ilmoitus poliisille. Pirkanmaan pelastuslaitos on muistuttanut aiemmin, että vastuu tulen pitämisestä hallinnassa on aina sen sytyttäjällä.

Vähän aikaisemmin eilen paloi Orivedellä pienempi ala. Tässä tapauksessa alkusyy ei selvinnyt. Ketään ei näkynyt lähistöllä, eikä asutustakaan ole ihan vieressä.

Pirkanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi