1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Maanteiden päällystyöt käynnistyvät pohjalaismaakunnissa toukokuussa

Maanteitä päällystetään tänä vuonna pohjalaismaakuntien alueella kaikkiaan noin 222 kilometriä. Maanteiden päällysteisiin ja tiemerkintöihin on pohjalaismaakunnissa käytettävissä yhteensä noin 16 miljoonaa euroa.

Maanteiden päällystystyöt ovat pian alkamassa. Kuva: Yle, Jyrki Ojala

Maanteiden päällystys- ja tiemerkintätyöt alkavat pohjalaismaakunnissa toukokuussa. Työt jatkuvat lokakuulle saakka. Maanteitä päällystetään tänä vuonna pohjalaismaakuntien alueella kaikkiaan noin 222 kilometriä. Kevyenliikenteenväyliä päällystetään noin 5 kilometria.

Lisäksi joissakin tehdään myös tierakenteen ja kuivatuksen parantamista tarkoituksena päällysteen elinkaaren pidentäminen. Tiemerkintätöitä tehdään päällystyskohteilla ja sen lisäksi kuluneita merkintöjä korjataan eri puolilla.

Maanteiden päällysteisiin ja tiemerkintöihin on pohjalaismaakunnissa käytettävissä yhteensä noin 16 miljoonaa euroa. Päällysteiden paikkauksiin on varattuna 2,6 miljoonaa euroa.

– Vuonna 2020 päällysteisiin oli käytettävissä merkittävästi enemmän rahaa, sillä meillä oli käytössämme lisärahoitusta ja alhainen bitumihinta tehosti lisärahoituksen vaikuttavuutta, kertoo johtava tienpidon asiantuntija Marko Kantanen ELY-keskuksesta.

Maantieverkon pituus kolmen pohjalaismaakunnan alueella on yhteensä 8 625 kilometriä, josta päällystettyjä teitä on 6 024 kilometriä. Päällystetyistä teistä huonokuntoisia on ELY-keskuksen mukaan noin 850 kilometriä.