1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naantali

Naantalin Musiikkijuhlat peruu yleisökonserttinsa – toteuttaa kolme verkkokonserttia

Naantalin Musiikkijuhlat peruu kesäkuun yleisökonsertit koronaepidemiatilanteen takia.

Naantali
Naantalin pienvenesatamassa veneitä, taustalla näkyy kirkko.
Arkistokuva Naantalista.YLE/Marit Lindqvist

Naantalin Musiikkijuhlat peruu kesäkuun yleisökonsertit koronaepidemiatilanteen takia.

Festivaali oli määrä järjestää 8.–19.6. Festivaalin aikana Naantalissa ja lähiseudulla oli tarkoitus järjestää 27 erilaista konserttia.

Naantalin Musiikkijuhlat kertoo, että se järjestää kuitenkin kolme verkkokonserttia. Lisäksi osa konserteista siirtyy syksyyn tai ensi vuoteen.

Tapahtuma päätettiin perua, vaikka koronatartunnat ovat kääntyneet Suomessa laskuun. Päätös oli raskas, kuvailee Naantalin Musiikkijuhlat.

- Valitettavasti tällä hetkellä ei kuitenkaan ole näköpiirissä, että yleisötilaisuuksien rajoitukset ehtisivät helpottua läheskään riittävästi kesäkuun alkuun mennessä. Päätöksentekoa festivaalin toteutuksesta ei myöskään ole mahdollista venyttää enää yhtään pidemmälle, toteaa Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Suvi Innilä tiedotteessa.

Musiikkijuhlien lisäksi myös yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n ja Naantalin museon kanssa toteutettava Naantalin Lasten Musiikkijuhlat siirretään vuodella eteenpäin.

Naantalin Musiikkijuhlat peruttiin myös viime kesänä. Naantalin Musiikkijuhlien mukaan liput on mahdollista palauttaa tai vaihtaa lahjakorttiin.

Lue lisää:

Suvi Innilästä Naantalin Musiikkijuhlien uusi toimitusjohtaja – Tiina Tunturi jatkaa asiantuntijana ennen eläkkeelle siirtymistään

Naantalin musiikkijuhlat siirtyy ensi vuoteen

Lue seuraavaksi