1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rakennemuutos

Työministeri Tuula Haataista odotetaan Kemiin lähipäivinä

Vierailussa on kyse Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta aiheutuvan äkillisen rakennemuutoksen toimien valmistelusta. Tarkkaa vierailun aikataulua ei ole vielä varmistettu.

Työministeri Tuula Haataisen (sd.) mukaan tilanne Kemissä ei ole helppo, mutta nyt ryhdytään toimiin paikkakunnan ja Veitsiluodon tehtaan työntekijöiden auttamiseksi. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Työministeri Tuula Haataista (sd.) odotetaan vierailulle Kemiin jo lähipäivinä. Vierailussa on kyse äkillisen rakennemuutosen toimien valmistelusta.

Hän kertoi tiistaina Ylelle tulevansa Kemiin niin pian kuin mahdollista. Tarkkaa aikataulua ei vielä ole varmistettu.

Haataisen mukaan aiemmista Suomen rakennemuutostilanteista on opittu, että ne on johdettava hyvin ja niin, että kaikki yhteistyö toimii. Sitä kautta voidaan hänen mukaansa löytää ratkaisuja eteenpäin.

Haatainen totesi, että tilanne Kemissä ei ole helppo, mutta nyt ryhdytään toimiin paikkakunnan ja Veitsiluodon tehtaan työntekijöiden auttamiseksi.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) lupasivat jo tiistaina, että ministeriö aloittaa välittömästi äkillisen rakennemuutoksen toimien valmistelut Veitsiluodon sulkemisen vuoksi.

Lintilä totesi twiitissään, että toimivinta mallia rakennetaan kaupungin, elyn ja yhtiön kanssa muun muassa uudelleen koulutukseen ja työllistymiseen.