1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjasta on löytynyt kaksi koronaviruksen eteläafrikkalaisen muunnoksen jatkotartuntaa – suosituksia voidaan silti hieman lieventää

Länsi-Pohjassa on tällä hetkellä karanteenissa noin 400 ihmistä.

koronapandemia
Ilmakuva Torniosta Suomen ja Ruotsin rajalla liikenneruuhka. Ihmiset jonottavat takaisin suomeen pääsyä.
Länsi-Pohjassa koronaepidemian pääpaino on edelleen Torniossa. Myös Pohjois-Ruotsin vaikea tilanne heijastuu edelleen alueelle.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä löytyi viime viikolla kaksi koronaviruksen eteläafrikkalaisen muunnoksen tartuntaa. Tartunnat johtivat laajoihin altistumisiin, joista on löytynyt kaksi jatkotartuntaa.

Alueella testattiin myös oireettomia altistuneita muunnoksen varalta. Heistä jatkotartuntoja ei ole löytynyt.

Kiihtymisvaihe jatkuu – karanteenissa 400 ihmistä

Länsi-Pohjassa koronaepidemia jatkuu kiihtymisvaiheessa.

Keskiviikkona on tullut tietoon kaksi uutta koronatartuntaa Torniossa. Tällä viikolla alueella on todettu yhteensä kuusi tartuntaa. Viime viikolla tietoon tuli 12 tartuntaa.

Karanteeniin määrättyjä sairaanhoitopiirin alueella on tällä hetkellä noin 400. Viimeksi keskiviikkona määrättiin yksi koululuokka karanteeniin.

Torniossa Putaan koulusta yksi luokka koronakaranteeniin

Alueellisen pandemiatyöryhmän mukaan Pohjois-Ruotsin vaikea tilanne heijastuu myös Länsi-Pohjaan ja tartuntaketjut kulkevat molempiin suuntiin yli rajan.

Pohjois-Ruotsissa jälleen yli tuhat tartuntaa viikossa – Lapin maakunnassa samaan aikaan 14 tartuntaa

Suosituksissa kuitenkin pieniä lievennyksiä

Alueellinen pandemiatyöryhmä on kuitenkin tehnyt rajoituksiin pieniä lievennyksiä, koska ikääntyneiden rokotukset ovat edenneet hyvin

– Uimahallit voivat olla auki rajoitetusti yli 70-vuotiaille koronaturvallisuusohjeita noudattaen. Myös aikuisten ulkona tapahtuvat ryhmäliikuntalajit on sallittu lajiliittojen ohjeiden mukaisesti, työryhmä tiedottaa.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun).

Epidemiatilannetta ja koronasuosituksia tarkastellaan seuraavan kerran pandemiatyöryhmän kokouksessa 28. huhtikuuta.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi