1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. remontti

Savotalon hammashoitolan tiloissa Kuopiossa alkaa koko kesän kestävä remontti

Remontin vuoksi osa hoitohuoneista siirtyy väliaikaisesti Itä-Suomen yliopiston opetusklinikan tiloihin.

remontti
Hammaslääkärin työvälineitä.
Hammashoitolan tilojen remontti on osa koko Savotalon kattavaa remonttia.Jarkko Riikonen / Yle

Savotalon suun terveydenhuollon yksikössä Kuopion Tulliportinkadulla alkaa 3. toukokuuta remontti, joka kestää elokuun loppuun saakka. Hammashoitolan tilojen remontti on osa koko Savotalon kattavaa remonttia, joka toteutetaan osissa.

– Savotalolla tehtiin kuntotutkimus, ja nyt käydään läpi ne paikat, jotka siinä nousivat esiin. Täällä pitää esimerkiksi tehdä tiivistyksiä ja sen jälkeen tarkistaa ilmanvaihto, jotta ilma tulee oikeista paikoista, ylihammaslääkäri Maija Rajamaa kertoo remontin taustoista.

Rajamaa sanoo, että Savotalolla myös avataan joitakin talon rakenteita, jotta voidaan tarkastaa, onko kaikki kunnossa.

– Remontin aikana tiloihin ei ole tulossa uudistuksia tai uutta sisustusta, vaan tässä nyt läpikäydään kuntotutkimuksessa ilmenneitä kohteita.

Osa toiminnasta evakkoon yliopistolle, asiakaspalvelupiste kiinni

Remontin vuoksi osa hoitohuoneista siirtyy väliaikaisesti Itä-Suomen yliopiston opetusklinikan tiloihin Canthia-rakennukseen. Canthialle siirtynee kolme suuhygienistiä ja kolmesta viiteen hammaslääkäriä, hieman tilanteen mukaan.

– Meille on varattu opetusklinikalta kuudesta kahdeksaan hoitoyksikköä.

Remontin ajaksi kulku Savotalon hammashoitolaan muuttuu. Savotalon suun terveydenhuoltoon saavutaan remontin aikana B- ja G-rapun kautta. Esteetön sisäänkäynti tapahtuu Savotalon sisäpihan F-rapun kautta, josta pääsee hissillä 2. kerroksen hammashoitolaan.

Savotalon asiakaspalvelupiste on remontin takia suljettu toukokuun 3. päivästä elokuun loppuun saakka. Asiakaspalvelu palvelee tuona aikana edelleen puhelimitse ja sähköisen asiointipalvelun kautta.

Voimassa olevat ajanvaraukset voi tarkastaa sähköisestä asiointipalvelusta. Sähköisen asiointipalvelun kautta ei tällä hetkellä voi perua tai muuttaa varausta.

– Savotalolle tullessa kannattaa varata hieman enemmän aikaa, jotta varmasti löytää oikean kulkureitin, kun asiakaspalvelupisteeltäkään ei sitten pääse kysymään apua, Rajamaa sanoo.

Lue seuraavaksi