Hyppää sisältöön

Kotimaiset matkailijat hurauttavat ensi kesänäkin lähelle ja luontoon – Päijät-Hämeen yritykset varautuvat vastaamaan koronan muokkaamaan kysyntään

Matkailujohtaja kehottaa yrityksiä vinkkailemaan käyntikohteita ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

Monen matkailijan arvellaan hakeutuvan ensi kesänä rauhallisiin paikkoihin luonnon läheisyyteen. Esimerkiksi Asikkalan Pulkkilanharju tarjoaa nähtävää luontomaisemia etsiville. Kuva: Miia Maria Lahti / Yle

Matkailualalla on korkeat odotukset ensi kesästä Päijät-Hämeessä. Matkailu- ja markkinointiyhtiö Lahti Regionin toimitusjohtajan Raija Forsmanin mukaan kotimaanmatkailu on tavallista vilkkaampaa myös ensi kesänä koronan vuoksi, sillä ulkomaille on vaikeampi lähteä.

Päijät-Hämeessä on valmistauduttu palvelemaan muun muassa matkailijoita, jotka ovat kiinnostuneet liikunnasta ja luonnosta. Alueelle odotetaan tavallista enemmän vieraita etenkin pääkaupunkiseudulta.

Matkailu- ja markkinointiyhtiö on käyttänyt hyödykseen korona-aikaa sen varmistamiseen, että palvelut ovat hyvin tarjolla netissä ja eri kohderyhmät on huomioitu.

– Kohderyhmät ovat pienempiä, ja heille on oltava täsmällisempi palvelutarjotin, Forsman toteaa.

Lahti Regionissa on myös pyritty ottamaan huomioon, että väkeä saattaa lähteä yllättävän paljon liikkeelle sitten, kun toisten kohtaaminen on koronan kannalta turvallisempaa.

Matkailualalla myös uskotaan, että ihmisten käyttäytymistä leimaa tietynlainen vastuullisuus, ja ympäristö sekä muiden terveys halutaan ottaa huomioon matkustaessa.

Täkyjä someen

Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman muistuttaa, miten tärkeä väline sosiaalinen media on juuri lähimatkailun markkinoinnissa.

– Ihmiset hakevat tietoa sosiaalisesta mediasta. He näkevät, että joku on jossain kivassa paikassa, ja he katsovat, että tuonne on mukava ja helppo mennä.

Forsman nostaa esimerkkinä suosioon nousseesta kohteesta Iitin Jääkirkkovuoren, joka nousi talvella monen tietoon sosiaalisen median kautta, ja innosti monia tekemään retken jäämuodostelmien luo. Hän muistuttaa, että julkaisut kannattaa merkitä aihetunnisteilla kuten #visitlahti, jotta ne leviävät.

Forsmanin mukaan suuri osa matkailupalveluista on selviytynyt hiljaisesta korona-ajasta, ja palveluja on tulossa Lahden seudulle ensi kesäksi jopa lisää. Hän mainitsee esimerkkeinä muun muassa Vierumäen ja Lahden keskustan hotellipalvelut sekä Lahteen tulleet vuokrattavat sähköpotkulaudat.

Lahti Region on myös ylläpitänyt alueen matkailupalvelujen näkyvyyttä ulkomailla, vaikka vielä ei ole varmaa, koska kansainvälinen vapaa-ajanmatkailu alkaa elpyä.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

.
.