1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Koronan massarokotukset alkavat Kuopiossa toukokuun puolivälin tienoilla – urakka kestänee koko kesän

Samaan aikaan piikitetään jo toisen roketeannoksen saavia kansalaisia.

koronarokote
Koronarokotukseen käytettäviä ruiskuja rokotuspisteessä.
Tehosterokotuksia pistetään vielä pitkälle syksyyn.Tiina Jutila / Yle

Kaikkien ikäluokkien koronarokotukset käynnistyvät Kuopiossa toukokuun puolivälissä. Alustavan arvion mukaan laajamittaisiin rokotuksiin päästään viikkojen 19–20 aikana.

Kuopiossa rokotukset tehdään Kuopio-hallissa, jonne rakennetaan parikymmentä rokotuspaikkaa, joiden rakentaminen alkaa viikolla 18.

Kaupunki etsii henkilökuntaa niin puhelinpalveluun kuin rokotuksiin

Massarokotukset sijoittuvat kesälomakaudelle, ja samaan aikaan rokotetaan jo ensimmäisen rokoteannoksen saaneita. Kuopion kaupungin ylilääkäri Pauliina Sulku toivoo, että kaikkiin rokotuksiin löytyisi riittävästi henkilökuntaa ja kesälomat saataisiin hoidettua kunnialla.

– Tarvittaessa joudumme myös ottamaan omasta henkilökunnasta. Varmasti tulee tarkoittamaan sitä, että joudumme omaa perustehtävää ajamaan alaspäin, Sulku sanoo.

Massarokotusten arvioitu kesto on 10–12 viikkoa. Näin ollen rokotuksia tehdään koko kesän ajan. Lomien jälkeen toiselle kierrokselle pääsevät nyt massarokotusten aikana rokotteensa saavat kansalaiset.

– Heinäkuun loppupuolella alkaa kakkoskierros, niin kyllä tämä lokakuun puolelle väkisin menee ennen kuin kaikki kuopiolaiset on kahteen kertaan rokotettu, Sulku arvioi.

Lue seuraavaksi