1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venäjän politiikka

Helsingin Narinkkatorilla osoitettiin mieltä Navalnyin puolesta

Mielenosoitus sujui poliisin mukaan rauhallisesti pienissä ryhmissä.

Venäjän politiikka
Noin 120 henkilö osoittamassa mieltään Aleksei Navalnyin vapauttamisen puolesta Helsingin Narinkkatorilla.
Mielenosoitus ei rikkonut vallitsevia koronarajoituksia, sillä ihmiset pysyivät erillään kuuden hengen ryhmissä.Maxim Fedorov / Yle

Helsingin Kampissa sijaitsevalla Narinkkatorilla järjestettiin tänään Venäjän oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tukimielenosoitus.

Paikalla olleen Ylen toimittajan mukaan mielenosoitukseen osallistui reilut sata ihmistä.

– Mielenosoitus sujui rauhallisesti ja ihmiset pysyivät kuuden hengen ryhmissä, mikä oli edellytys sen pitämiselle, Helsingin poliisi kertoo.

Noin 120 henkilö osoittamassa mieltään Aleksei Navalnyin vapauttamisen puolesta.
Noin 120 henkilö osoittamassa mieltään Aleksei Navalnyin vapauttamisen puolesta Helsingin Narinkkatorilla.Maxim Fedorov / Yle

Poliisin mukaan tapahtuma kesti yhteensä 1–2 tuntia.

Venäjällä otettu kiinni yli 450 mielenosoittajaa

Useita Navalnyia tukevia mielenosoituksia on käynnissä Venäjällä. Naapurimaan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että mielenosoitukset ovat laittomia. Kansalaisjärjestö OVD-infon tietojen mukaan yli 450 ihmistä on otettu kiinni.

Navalnyi on ollut syömälakossa jo 22 päivää. Navalnyi aloitti syömälakon protestina, koska ei saanut tavata vankilassa itse valitsemiaan lääkäreitä.

Useat lääkärit varoittivat jo viime viikonloppuna, että Navalnyi voi pian kuolla syömälakon seurauksena.

Lue myös:

Lääkärien mukaan Aleksei Navalnyi voi kuolla minä päivänä tahansa syömälakon vuoksi: miksi poliitikko on valmis uhraamaan oman henkensä?

Venäjällä otettiin kiinni yli tuhat Navalnyin tukijaa, mielenosoituksia nähtiin eri puolilla maata – Yle seurasi, katso video Moskovan tunnelmista

Lue seuraavaksi