1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Uimahallit halutaan avata toukokuun alussa Kymenlaaksossa – kuntosalit saattavat aueta jo lauantaina

Kymenlaaksossa pohditaan liikuntatiloja koskevien koronarajoitusten purkamista.

liikuntatilat
Nainen ui Karhulan uimahallissa.
Uimahallit ovat olleet Kymenlaaksossa suljettuina joulukuusta saakka, yksityisvuoroja lukuunottamatta. Arkistokuva.Juulia Tillaeus / Yle

Uimahallit pyritään avaamaan toukokuun alussa Kymenlaaksossa.

Maakunnan kaupunkien liikuntatoimien edustajat aikovat ehdottaa uimahallien avaamista ensi viikolla kokoontuvalle alueelliselle koronaryhmälle. Uimahallit olisi tarkoitus avata osittaisella kapasiteetilla, jolloin käytössä voisi olla esimerkiksi puolet kaikista pukukaapeista.

Yksityiskohtaista suunnitelmaa uimahallien avaamisesta ei vielä ole, mutta Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattila katsoo, että todennäköisesti käyntejä jouduttaisiin jollain tavalla porrastamaan.

– Jos uimahallin kapasiteetti on 600 pukukaappia, onko sitten yhteensä 300 pukukaappia käytössä, joista 150 naisille ja saman verran miehille. Se on kysymys, jota pitää miettiä, Mattila sanoo.

Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoo, että liikuntapalveluissa on tehty suunnitelmaa rajoitusten purkamisen varalle, ja uimahallit pystytään avaamaan nopealla aikataululla.

– Me olemme valmiita, kunhan päätökset vain tulevat. Tilannetta pitää tietysti tarkastella. Toivomme kädet ristissä, että tilanne pysyy hyvänä, ja pystyisimme avaamaan tiloja. Ihmisillä alkaisi olla jo tarve päästä harrastamaan ja liikkumaan, Mäkipaakkanen sanoo.

Kuntosalit avautumassa

Myös kuntosalit avautuvat Kymenlaaksossa todennäköisesti lauantaina.

Esimerkiksi kuntosalien ja kauppakeskusten yleisten tilojen sulut päättyvät huomenna perjantaina. Kymenlaakson koronaryhmä katsoi keskiviikkona, ettei nykyisessä tautitilanteessa ole perusteita sulkujen jatkamiselle.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee aluehallintovirasto.

Kymenlaaksossa päätettiin keskiviikkona purkaa lasten ja nuorten ryhmäharrastuksia koskevia rajoituksia koko maakunnan alueella. Alueellinen koronaryhmä päätti sallia alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset ulkotiloissa ilman, että ryhmäkokoa rajoitetaan. Alakouluikäisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista sekä sisällä että ulkona ilman ryhmäkokorajoituksia.

Kymenlaakson kaupunkien liikuntatoimien edustajat aikovat ehdottaa alueelliselle koronakoordinaatioryhmälle, että sisäliikuntatilat avattaisiin myös alle 18-vuotiaiden ja aikuisten harrastus- ja kilpailutoimintaa varten, alle 18-vuotiaiden ja aikuisten pelit ja ottelut sallittaisiin ulkotiloissa ja että aikuisten harrastustoiminta sallittaisiin.

Yksityisvuorot menivät kuumille kiville

Kouvolassa päättyy huomenna perjantaina uimahallien yksityisvuorokokeilu. Kaupunkilaiset saivat varata uimahalleista omia uintivuoroja, jotka loppuivat 45 minuutissa.

– Uintivuoroille olisi ollut enemmänkin tarvetta. Jos tämä tilanne jatkuu, pitää miettiä vuorojen järjestämistä uudelleen. Ensisijainen tavoite kuitenkin olisi, että rajoituksia pystyttäisiin purkamaan, Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.

Lue lisää: Perheet pääsevät uimaan suljettuihin halleihin – joissakin kaupungeissa voi varata oman vuoron: "Siellä on kuitenkin isoissa altaissa lämpöiset vedet"

Kotkassa Karhulan uimahallin perhevuoroja voi varata torstaista lähtien.

Kymenlaakson uimahallit ovat olleet koronatilanteen takia suljettuina joulukuusta saakka.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi