Hyppää sisältöön

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraa ei syytetä seksuaalisesta häirinnästä

Seurakunta kertoo tiedotteessaan, että asia on loppuunkäsitelty.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta kertoo, että kirkkoherraa ei syytetä seksuaalisesta häirinnästä. Arkistokuva. Kuva: Hannu Harhama / Yle

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän työsuojelupäällikkö, talousjohtaja Kai Kauppinen on viime päivät selvittänyt epäilyjä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran epäasiallisesta käyttäytymisestä.

Osapuolten kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen seurakunnassa on päädytty siihen, että kirkkoherraa ei syytetä seksuaalisesta häirinnästä.

Seurakunnan tiedotteen mukaan kirkkoherra on pyytänyt anteeksi, asioista on sovittu asianosaisten kanssa ja asia on loppuun käsitelty.

Osa naistyöntekijöistä oli ilmoittanut suullisesti kirkkoherran epäasiallisiksi kokemistaan kosketuksista ja puheista, jotka liittyivät muun muassa ulkonäköön ja vaatetukseen.

Työsuojelupäällikkö Kai Kauppinen toteaa tiedotteessa, että on hyvä nostaa epäasiallinen kohtelu esiin.

– Pidämme tärkeänä, että kaikki työyhteisön sisäiset ongelmalliset tilanteet selvitetään. Kannustamme henkilöstöä viemään eteenpäin asiat, jotka vaativat selvittämistä ja jokaista puuttumaan, jos kohtaa epäasiallista toimintaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.