Hyppää sisältöön

Tekninen johtaja: "60 vuotta on mietitty, mitä alueella pitäisi tehdä" – Puumalan Pistohiekalla infra on kohta valmis yrityksiä varten

Ensimmäiset rakennukset nousevat Pistohiekalle vielä tänä vuonna.

Kaivinkone oli työntouhussa Pistohiekalla huhtikuun alussa. Nyt alkaa infrarakentaminen olla viimeisillään. Kuva: Tarja Nyyssönen / Yle

Puumalan Pistohiekalla on puolen vuoden ajan kehitetty paikallista infraa, jotta aluetta kyetään tulevina vuosina kehittämään matkailukohteena.

Työt ovat käsittäneet teiden, vesi- ja viemärilinjojen, sähkön, valaistuksen ja jätevesien puhdistusjärjestelmien rakentamista. Ensimmäiset rakennuksen paikalle saadaan jo tänä vuonna yksityisen sijoittajan toimesta.

Puumalan kunnan tekninen johtaja Kimmo Hagman muistuttaa, että kokonaisen matkailukeskittymän rakentuminen todennäköisesti kestää vielä useita vuosia. Nyt on kuitenkin saatu hanke liikkeelle ja kiinnostus on herännyt.

– Joku sanoi, että 60 vuotta on mietitty, mitä alueella pitäisi tehdä. On kiva, että lähtökohdat on sellaiset, että potentiaalisille yrittäjille on tonttialueita valmiina. Jonkin verran on jo käynyt yrityksiä katsomassa aluetta ja kontaktointia on ollut, Hagman sanoo.

.
.