1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronakaranteeni

Korona-altistumiset johtivat opettajapulaan Tornion Putaan koulussa – 160 seitsemäsluokkalaista etäopetukseen loppuviikoksi

Koronatartunnalle on altistunut kaikkiaan kahdeksan opettajaa, joten lähiopetusta ei toistaiseksi voida järjestää kaikille.

koronakaranteeni
Tornion yläaste Putaan koulun käytävä.
Putaan koulun 7-luokkalaiset ovat kotiopetuksessa ainakin tämän ja huomisen päivän.Juuso Stoor / Yle

Opettajien korona-altistumiset ovat johtaneet erityisjärjestelyihin Tornion Putaan koulussa.

Yksi koulun seitsemännen luokan opetusryhmä määrättiin karanteeniin eilen, mutta ainakin tänään ja huomenna kaikki seitsemännen luokan noin 160 oppilasta ovat etäopetuksessa.

Sivistystoimen johtaja Ilkka Halmkronan mukaan koronatartunnalle on altistunut kaikkiaan kahdeksan opettajaa, joten lähiopetusta ei toistaiseksi voida järjestää.

– Tieto altistumisista tuli eilen eikä mahdollisia sijaisjärjestelyitä ehditty mitenkään illan aikana saada toimivaksi. Kyse on paljolti taito- ja taideaineista, joten opetuksen järjestäminen on hankalampaa kuin esimerkiksi teoria-aineissa. Oppilaille on nyt annettu tehtäviä, joita he voivat tehdä kotona.

Halmkrona kertoo, että koulussa etsitään nyt kiivaasti ratkaisua sille, miten lähiopetus voitaisiin turvata kaksi viikkoa kestävän karanteenin aikana.

Torniossa karanteenissa olleet päiväkodit avataan perjantaina

Torniossa karanteenissa olevat Kokkokankaan ja Pirkkiön päiväkodit avataan huomenna perjantaina.

Päiväkotien kaikkiaan noin sata lasta ja parikymmentä työntekijää ovat olleet kaksi viikkoa koronakaranteenissa altistumisten vuoksi.

Lasten huoltajilla on ollut mahdollisuus saada Kelalta tartuntatautilain mukaista korvausta, jos he ovat jääneet töistä kotiin hoitamaan lapsiaan.

Lue seuraavaksi