Hyppää sisältöön

Pohjois-Karjalan asuntomarkkinat vilkastuneet koronaa edeltävälle tasolle – väljempi asuminen nyt kysyttyä

Alkuvuonna maakunnassa myytiin 20 prosenttia enemmän asuntoja kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Asuntokauppa käy Pohjois-Karjalassa taas normaaliin tapaan. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Pohjois-Karjalan asuntomarkkinat ovat vilkastuneet koronaa edeltävälle tasolle. Tammi-maaliskuussa maakunnassa myytiin 20 prosenttia enemmän vanhoja asuntoja kuin vuosi sitten, kertovat Kiinteistönvälitysalan keskusliiton tilastot (siirryt toiseen palveluun).

Paikallisten kiinteistönvälittäjien mukaan myös huhtikuu on ollut vilkas. Kymmeniä vuosia alalla toiminut Mauri Ahvalo kertoo kysyntää olevan nyt kaikenlaisille asunnoille.

– Ehkä 25 kilometrin säteellä Joensuun keskustasta olevat omakotitalot ovat hieman aiempaa kysytympiä, Ahvalo sanoo.

Kolmessa maakunnassa asuntoja välittävän OP Koti Itä-Suomen myyntijohtaja Minna Kuuvuori sanoo myös huomanneensa, että aiempaa väljempi asuminen kiinnostaa. Esimerkiksi moni pääkaupunkiseudulla asuva on Kuuvuoren mukaan kysellyt viime aikoina kakkoskotia Joensuun läheltä.

– Koronan vaikutukset näkyvät myös ennätysvilkkaassa mökkikaupassa, jossa kysyntää on hyvin varustelluille "etätyömökeille", hän jatkaa.

Sekä Ahvalo että Kuuvuori odottavat tästä vuodesta viime vuotta vilkkaampaa Pohjois-Karjalan asuntokaupassa.

– Se ei tarkoita, että viime vuosikaan olisi ollut järkyttävän huono. Huhtikuussa 2020 tuli täysi stoppi, mutta siitä alettiin nousta jo toukokuussa, Ahvalo huomauttaa.