1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Vanhassa koulussa syttyi tulipalo Sastamalan Ekojärventiellä – neljä ihmistä pelastautui rakennuksesta

Satavuotias koulu on hankala sammutuskohde, koska eristeet ovat vanhoja ja herkästi syttyviä.

tulipalot
112 numero paloauton kyljessä
Antti Kolppo / Yle

Pelastuslaitos sai hälytyksen Sastamalan Ekojärventielle hieman aamuyhdeksän jälkeen. Kohteeseen lähti kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoi aamupäivällä, että kyseessä on Ekojärven vanha koulu, joka on nykyään asumiskäytössä.

– Rakennuksen sisätiloissa oli savua, mutta rakennus ei ollut täyden palon vaiheessa. Neljä ihmistä pelastautui itse ennen pelastuslaitoksen saapumista.

Rakennuksen toinen puoli on asuinkäytössä ja toinen puoli varastona. Tulipalo oli syttynyt varastotilojen puolella. Asukas huomasi palon ja soitti hätänumeroon.

Tuli ja savu tekivät tuhoja

Pelastuslaitoksen mukaan palo tuhosi varastokäytössä olevaa rakennuksen puolta pahoin. Lisäksi asuinkäytössä oleva puoli kärsi savuvahingoista. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sammutti tulipalon ja raivasi syttyneita rakenteita. Päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan noin satavuotias rakennus on hankala sammutettava, koska vanhat eristeet ovat herkästi syttyviä.

– Siellä on puuta, turvetta, sammalta ja sahanpurua. Rakenteita puretaan käsin ja moottorisahalla.

Tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Puolen päivän aikaan osa yksiköistä oli jo poistunut paikalta, mutta useampi jäi jatkamaan sammutusta.

Uutista on päivitetty.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi