Hyppää sisältöön

Intian koronatartuntojen käyrä ampaisi uuteen synkkään ennätykseen

Intiassa raportoitiin lähes 315 000 uutta tapausta päivässä, mikä on maailmanlaajuisesti suurin luku.

Ambulanssi odotti pääsyä sairaalaan Delhissä Intiassa 21. huhtikuuta. Vuodepaikoista on pulaa koronapandemian kiihtyessä Intiassa. Kuva: Stella Pictures / dpp / AOP

Intiassa raportoitiin torstaina kaikkiaan 314 835 uutta koronatartuntaa vuorokauden aikana.

Kyseessä on ennätysmäärä vahvistettuja koronatartuntoja yhdessä maassa yhden päivän aikana.

Aiemmin tämä synkkä ennätys oli Yhdysvalloilla, 297 430 vahvistettua tapausta yhtenä päivänä tammikuussa. Yhdysvalloissa tartunnat ovat sittemmin laskeneet.

Intian terveydenhuoltojärjestelmä on romahduksen partaalla hoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrän kanssa. Pulaa on hengityslaitteiden hapesta, lääkkeistä ja vuodepaikoista.

Intiassa on kaikkiaan vahvistettu 15,9 miljoonaa koronatartuntaa. Lähes 185 000 ihmisen on raportoitu kuolleen koronaviruksen takia.

Vahvistettujen kuolemantapausten ja tartuntojen määrä Intiassa on kuitenkin väkilukuun suhteutettuna matalampi kuin monissa muissa maissa. Intiassa on noin 1,4 miljardia asukasta.

Toisaalta tartuntojen todellista määrää on arvioitu paljon virallisia lukuja suuremmaksi.

Rajoituksia hellitettiin liian aikaisin

Sairaalat pohjoisessa ja läntisessä Intiassa ovat varoittaneet, että niillä on vain muutamien tuntien edestä happea jäljellä COVID-19:een sairastuneiden potilaiden pitämiseksi hengissä.

Joissakin Delhin sairaaloissa happivarastot ovat jo luopussa, kaupungin varapääministeri Manish Sisodia ilmoitti.

Terveysviranomaisten mukaan Intia antoi valppautensa höltyä, kun koronavirus tuntui olevan hallinnassa talven aikana.

Viranomaiset sallivat suuret kokoontumiset kuten paikallisvaalien kampanjatapahtumat ja miljoonia osanottajia keränneen uskonnollisen juhlan.

Asiantuntijoiden mukaan uusien tartuntojen piikin taustalla ovat viruksen uudet mutaatiot, jotka ovat aiempaa tarttuvampia.

Aiheesta aiemmin: