1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Meri-Lapissa koronavirus on alkanut levitä yksityisistä juhlista – johtajaylilääkäri vetoaa: vastuullinen käytös voi pelastaa kesän

Torstaina Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on tullut tietoon viisi uutta koronatartuntaa.

koronapandemia
Ilmakuva Torniosta Suomen ja Ruotsin rajalla liikenneruuhka. Ihmiset jonottavat takaisin suomeen pääsyä.
Länsi-Pohjassa epidemian pääpaino on edelleen Torniossa, mutta altistuneita on lähes kaikissa sairaanhoitopiirin jäsenkunnissa.Juuso Stoor / Yle

Meri-Lapin koronatilanne jatkuu haasteellisena. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on torstaina tullut tietoon viisi uutta koronatartuntaa. Kuluvalla viikolla on tullut tietoon yhteensä 11 tapausta.

Viime viikolla tuli tietoon 12 ja toissa viikolla 14 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan kolmen viime viikon aikana todetuissa tartunnoissa korostuvat yksityiset juhlat ja tapaamiset, joissa ei ole noudatettu kuuden hengen kokoontumisrajoitussuositusta.

Hän vetoaakin alueen ihmisiin, jotta kehitys saataisiin katkaistua.

– Tämä onnistuu vain ja ainoastaan sillä, että kaikki jaksavat jatkaa vastuullisia käyttäytymistapoja toisten ihmisten tapaamisissa ja välttävät joukkokokoontumisia. Meillä on vielä mahdollisuus rauhoittaa epidemia kesäksi, Taskila tiedottaa.

Altistuneita on lähes kaikissa alueen kunnissa

Länsi-Pohjassa epidemian pääpaino on edelleen Torniossa, mutta altistuneita on lähes kaikissa sairaanhoitopiirin jäsenkunnissa.

– Koronatartuntariski ei koske vain Torniota, vaan kaikissa muissakin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikkien tulee jatkaa koronaturvatoimien noudattamista, käyttää kasvomaskia ja huolehtia turvaväleistä, Taskila sanoo.

Taskilan mukaan lähiviikot ratkaisevat epidemian suunnan alueella ja sen, voidaanko rajoituksia ja suosituksia purkaa suunnitelmallisesti.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi