1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vangit

Metsähallitus jatkaa vankien käyttöä kunnostustöissä Satakunnassa

Korona on rajoittanut vankien työtoimintaa Huittisten avovankilan ulkopuolella.

Luontokohteita kunnostetaan myös vankien työnä. Arkistokuva kansallispuistosta. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Metsähallitus jatkaa Huittisten avovankilan vankien käyttämistä työkohteissaan. Kokeilu alkoi pari vuotta sitten.

Vankien työtoimintaan osallistuu tänä vuonna jo 12 vankia, jotka kunnostavat luontokohteita ja korjaavat huonoon kuntoon päässeitä rakennuksia.

Metsähallituksen kenttäpäällikkö Anssi Riihiaho sanoo, että vankien työhön on oltu tyytyväisiä.

– Tällä hetkellä vangit eivät pääse koronan takia vankilan porttien ulkopuolelle. Kun korona helpottaa, maastotöitä jatketaan muun muassa Puurijärvi–Isosuon kansallispuiston kohteilla, Harjavallassa Paratiisinlehdon kohteilla ja Eurajoen Pinkjärvellä, Riihiaho kertoo.

Kenttäpäällikkö Anssi Riihiaho. Arkistokuva. Kuva: Antti Laakso / Yle

Vankien työskentely on ohjattua ja valvottua. Työtä tekevät vangit ovat avolaitosvankeja, jotka ovat pääsemässä pian vapauteen. Työssä on 12 vankia.

Säpissä kunnostetaan möljä

Metsähallitus kunnostaa tänä vuonna myös Luvian Säpin majakkasaaren historiallisen laiturin.

Noin 150 vuotta vanha, kruununmöljäksi kutsuttu laituri on päässyt huonoon kuntoon. Laiturin ympärillä oli alun perin nykyistä enemmän vettä, koska maa on 150 vuodessa kohonnut noin metrin verran. Viime vuosina möljän alimmat hirret ovat pettäneet.

Suojellun laiturin hajoamisen estämiseksi sen ympärille rakennetaan uusi arkkurakenne, joka sitoo vanhan laiturin hajoavat alaosat paikoilleen. Samalla uusi rakenne helpottaa laiturille nousemista.

Luvian edustalla Selkämerellä sijaitseva Säpin saari on tunnettu majakan lisäksi muun muassa siellä laiduntavista mufloneista eli villilampaista.

Kruununmöljän kunnostuksen vaihtoehtona olisi ollut jättää laituri rapistumaan, kertoo Metsähallituksen kenttäpäällikkö Anssi Riihiaho.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.