1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Silja Line

Turun satamassa liikennemuutoksia – Silja Linen henkilöautoliikenne siirtyy torstaista lähtien samalle kentälle rahtiliikenteen kanssa

Uusi lähtöselvitysalue nopeuttaa varustamon mukaan laivojen purku- ja lastausaikaa.

Silja Line
Matkustajat kiiruhtavat Tallink Siljan terminaaliin Turun satamassa.
Matkustajat kiiruhtavat Tallink Siljan terminaaliin Turun satamassa. Arkistokuva. Kalle Mäkelä / Yle

Silja Line siirtää Turun terminaalinsa henkilöautoliikenteen samalle kentälle rahtiliikenteen kanssa. Liikennejärjestelyt muuttuvat torstaina 22. huhtikuuta.

Uusi lähtöselvitysalue nopeuttaa varustamon mukaan laivojen purku- ja lastausaikaa.

Uudella auto- ja rahtilähtöselvityskentällä on uudet autolähtöselvityskopit sekä uusi rahtilähtöselvitys. Lisäksi käyttöön otetaan uudet digitaaliset näytöt sekä osittain automaattinen liikenteenohjaus, kertoo Tallink Silja tiedotteessaan.

– Liikennöimme Turusta kaksi kertaa päivässä, joten sataman sujuva toiminta on todella tärkeää. Vaikka uusi lähtöselvityskenttä on pinta-alaltaan pienempi, tehostaa se satama-alueen käyttöä. Lastattavat ajoneuvot ovat lähempänä laivaa, mikä nopeuttaa purkua ja lastausta entisestään. Tämä muutos on osa koko sataman matkustajaliikenteen kehitystä ja siten edesauttaa myös mahdollisen yhteisterminaalin suunnittelua, kommentoi Tallink Silja Oy:n Turun aluejohtaja Nina Honkaranta.

Uuden autolähtöselvityksen osoite on Kuljetuskatu 4 ja sekä auto- että rahtilähtöselvitykseen ajetaan jatkossa Kuljetuskatua pitkin.

Silja Linen aluksista Galaxy ja Baltic Princess liikennöivät Turun satamasta Ahvenanmaalle ja Tukholmaan.

Lue seuraavaksi