1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Oulun yliopistollisessa sairaalassa neljällä osastohoidossa olevalla potilaalla on todettu koronatartunta

Tartunta on todennäköisesti lähtöisin osastolle altistuneena saapuneesta potilaasta, joka on alkanut oireilla sairaalassa ollessaan.

koronavirus
Oys opaste ulkona p paikalla
OYS:ssa osastolla 5 on todettu koronatartunta neljällä potilaalla.Marko Väänänen / Yle

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on todettu koronatartunta neljällä osastohoidossa olevalla potilaalla.

Tartunnat on todettu osastolla 5.

Kaikille potilaille on tehty koronatesti sairaalaan saapuessa ja ne on todettu negatiiviseksi. Tartunta on todennäköisesti lähtöisin osastolle altistuneena saapuneesta potilaasta, joka on alkanut oireilla sairaalassa ollessaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo, että ryväs alkoi paljastua eilen keskiviikkona. Uusintatesteissä korona löytyi ensin kahdelta potilaalta ja sen perään vielä kahdelta muulta potilaalta. Osasto 5 on kirurgian osasto. Koronaan sairastuneet potilaat on nyt siirretty hoidettavaksi infektio-osastolle eristykseen.

Tapauksen tultua ilmi sairaalassa on ryhdytty viipymättä toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Koronapositiiviset potilaat on siirretty koronaosastolle, eikä osastolle 5 oteta toistaiseksi uusia potilaita. Kaikista osaston potilaista ja henkilökunnasta otetaan koronanäytteet. Tilojen siivousta, hygieniaohjeistusta ja suojavarusteiden käyttöä on tehostettu.

– Tarkkaa altistuneiden määrää ei nyt tiedetä. Osastolla 5 olleet muut potilaat ovat siellä hoidossa. Osaston henkilökunta jatkaa myös työssään ja suojautuu nyt hyvin, Korpelainen toteaa.

Lue seuraavaksi