1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

GoGo Parkin ryhmäjumppaajilla uusia tartuntoja, myös asumispäivystys Tastun ketju laajentunut

Tamperelaisille ryhmäliikuntatunneille on nyt jäljitetty 15 tartuntaa.

koronavirus
Koronavirustesti-opaste Tampereella joulukuussa 2020.
Noin 200 ryhmäliikuntatunneille osallistunutta on seulottu Tampereella.Miikka Varila / Yle

Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista on tullut viime ja tällä viikolla lukuisia koronatartuntoja. Suurin osa tapauksista liittyy Tampereen keskustassa toimivan GoGo Parkin ryhmäliikuntatunteihin.

GoGo:n ryppäässä on tähän mennessä 15 sairastunutta, kun tiistaina lukumäärä oli 10. Koronarajoituksista huolimatta yksityiset liikuntasalit voivat olla auki rajoitetuille asiakasmäärille.

GoGo Park kertoi tartunnoista tiistaina. Yrityksen ryhmäliikuntatunnit ovat tauolla ainakin huomiseen. Altistuneita on seulottu.

Tampereen asumispäivystyksessä Tastussa on löytynyt kaksi uutta tartuntaa. Ne ovat molemmat asiakkailla. Yhteensä tartuntoja on 24, niistä 15 on asiakkailla ja 9 henkilökunnan jäsenillä.

Päihteiden käyttäjien keskuudessa on todettu myös tartuntoja muualla kuin Tastussa. Päihteiden käyttäjien piirissä levinneet tartunnat ovat olleet Etelä-Afrikan virusmuunnosta, joka tarttuu tavallista virustyyppiä herkemmin.

Pirkanmaalla on tänään kerrottu isosta määrästä uusia tartuntoja. Keskiviikkona otetuista näytteistä löytyi 46 tartuntaa. Päivän korkea luku poikkeaa selvästi viikon aiemmista päiväkohtaisista luvuista.

Tampereen kaupungin epidemiologi Sirpa Räsänen sanoo, että kyse voi olla yksittäisestä poikkeuksesta. Hän kuitenkin muistuttaa, että virus ei ole kadonnut mihinkään vaan edelleen pitää pitää huoli turvaohjeista kuten turvaväleistä, kasvomaskeista ja käsihygieniasta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

Vaihteeksi iso luku: Pirkanmaalla 46 uutta koronatartuntaa, tartuntoja myös tuntemattomista lähteistä

Nuorten harrastuksia avataan Pirkanmaalla, tartuntoja jumpparyhmissä ja asunnottomilla, virus levinnyt jopa rappukäytävissä – Yle seurasi

Asumispäivystys Tastun koronaketju laajenee Tampereella – useita uusia tartuntoja myös päihteidenkäyttäjillä yksikön ulkopuolella

Asunnottomien yksikössä uusia tartuntoja – nyt koronaan on sairastunut jo yhteensä 19 Tastun asiakasta ja henkilökuntaan kuuluvaa

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi