Hyppää sisältöön

Avi vahvisti: Kuntosalit saavat avata ovensa lauantaina Kymenlaaksossa

Liikunta- ja virkistystilojen sulku päättyy, koska alueen koronatilanne on helpottunut.

Kuntosalit saavat jälleen avata ovensa kahden viikon tauon jälkeen. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Liikunta- ja virkistystiloja koskevat sulut päättyvät Kymenlaaksossa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti asiasta tänään.

Aluehallintoviraston päätöksellä liikunta- ja virkistystilat saa jälleen avata lauantaista lähtien. Asiakkaiden turvaväleistä on kuitenkin edelleen huolehdittava.

Aluehallintovirasto määräsi esimerkiksi kuntosalit ja kauppakeskusten yleiset tilat kiinni kahdeksi viikoksi 10. huhtikuuta lähtien 23. huhtikuuta asti.

Syynä oli huonontunut koronaepidemiatilanne.

Sulkupäätös koski muun muassa kuntosaleja, ryhmäliikuntatiloja, yleisiä saunoja, tanssipaikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä tiloja.

Koronatilanne helpottui

Kymenlaakson koronavirustilanne on helpottanut. Alueellinen koronaryhmä katsoi keskiviikkona, että nykyisessä tautitilanteessa ei ole perusteita sulkujen jatkamiselle ja suositteli, ettei niitä jatketa.

Kymenlaaksossa päätettiin keskiviikkona myös purkaa lasten ja nuorten ryhmäharrastuksia koskevia rajoituksia.

Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastuksia saa järjestää ulkotiloissa ilman, että ryhmäkokoa rajoitetaan. Alakouluikäisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista sekä sisällä että ulkona ilman ryhmäkokorajoituksia.

Aikuisten ryhmäharrastukset ammattiurheilua lukuunottamatta on vielä toistaiseksi keskeytetty kokonaan.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Kymenlaaksossa ennallaan, eli yli kuuden hengen kokoontumiset on kielletty. Avin määräys koskee yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kokoontumisrajoitus on voimassa 16. toukokuuta asti.

.
.