Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain joukkojen käytössä olleeseen tukikohtaan Irakin pääkaupungissa tehtiin raketti-isku

Kyseessä on toinen kerta viikon sisään, kun yhdysvaltalaisia kohtaan on isketty Irakissa.

Irakilainen sotilas vartioi yhdysvaltalaisen sotilaskoneen edessä lentotukikohdassa lähellä Mosulin kaupunkia 26. maaliskuuta 2020. Kuva: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Ainakin kolme rakettia ammuttiin Bagdadin kansainvälisen lentoaseman alueelle myöhään torstai-iltana, kertovat Irakin turvallisuusviranomaiset.

Viranomaisten mukaan ammukset tippuivat lentoasemalla sijaitsevan sotilastukikohdan tuntumaan, joka on yhdysvaltalaisten ja irakilaisten joukkojen käytössä. Joukot ovat osa Yhdysvaltain johtamaa jihadismin vastaista liittoumaa.

Viranomaisten mukaan yksi irakilainen sotilas loukkaantui raketti-iskussa.

Irakin turvallisuusjoukot löysivät lähistöllä sijainneen tyhjän rakennuksen katolta ampumattomia ammuksia.

Kyseessä on toinen kerta viikon sisään, kun Yhdysvaltain kohteeseen Irakissa on isketty. Sunnuntaina viisi ammusta ammuttiin tukikohtaan, joka sijaitsi lentoasemalla Bagdadista pohjoiseen. Iskussa haavoittui kolme irakilaista sotilasta ja kaksi ulkomaalaista työntekijää.

Toistaiseksi mikään ryhmittymä ei ole ottanut raketti-iskua nimiinsä. Yhdysvallat on kuitenkin tavan takaa epäillyt Iraniin kytköksissä olevia irakilaisia ryhmittymiä Yhdysvaltain joukkoihin ja diplomaatteihin kohdistuvista iskuista.

Isku on 23. raketti- tai pommi-isku Yhdysvaltoja vastaan Irakissa sitten presidentti Joe Bidenin tammikuisten virkaanastujaisten. Iskuja on kohdistunut myös muun muassa Bagdadin-suurlähetystöön. Syksystä 2019 lähtien, entisen presidentti Donald Trumpin hallinnon aikana, iskuja on tehty kymmenittäin.

Kuluneen vuoden aikana iskuissa on kuollut kaksi ulkomaalaista sekä yksi irakilainen työntekijä ja kahdeksan irakilaista siviiliä.

Lue myös: