Hyppää sisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys hidastaa terveydenhuollon palveluja viikonloppuna

Lifecare-potilastietojärjestelmän päivityksen käyttökatko koskee Hämeenlinnan ja Riihimäen seutuja.

Potilastietojärjestelmää päivitetään 24. ja 25. huhtikuuta. Käyttökatko voi näkyä palvelun hidastumisena Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla. Kuvituskuva. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Potilastietojärjestelmän päivitys hidastaa terveydenhuollon palveluja lauantaina ja sunnuntaina. Lifecare-järjestelmän päivitykseen liittyvä käyttökatko koskee sairaaloita Hämeenlinnassa ja Riihimäellä sekä kyseisten seutujen terveyskeskuksia.

Potilastietojärjestelmän päivitys ei koske Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymää. FSHKY toimii erillisessä Lifecare-järjestelmässä.

Käyttökatkon takia asiakkaan terveydentilaan liittyvät kirjaukset tehdään paperille. Tämä saattaa hidastaa palvelua. Siksi ennen päivystykseen hakeutumista on hyvä soittaa päivystysapunumeroon 116 117 ja varata aikaa asioimiseen.

Kiireettömässä tapauksessa asiakkaan toivotaan odottavan maanantaihin ja ottavan silloin yhteyttä omaan terveyskeskukseen.Hätätilanteessa soitetaan numeroon 112. Päivystyksessä hoito toimii viiveettä, eikä potilasturvallisuus vaarannu.

Päivityskatkon aikana ei voi varata aikaa Omaolo-palvelun koronanäytteenottoon. Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla myös sähköinen ajanvaraus koronarokotukseen on päivityksen ajan pois käytöstä

Katko alkaa lauantaina kello 19 ja päättyy sunnuntaina kello 14.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.