1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Stora Enso

Stora Enso paransi roimasti – kysyntänäkymät hyvät paitsi papereissa

Yhtiön mukaan tämän vuoden kysyntänäkymät ovat hyvät kaikissa muissa liiketoiminnoissa paitsi paperissa. 

Stora Enso
Stora Enson Veitsiluodon tehtaat Kemissä 20. huhtikuuta.
Tulosta parantanut Stora Enso ilmoitti tuoreeltaan sulkevansa Kemin Veitsiluodon tehtaat mahdollisesti kesän lopulla. Jyrki Nikkilä / Lehtikuva

Metsäyhtiö Stora Enson operatiivinen liiketulos nousi tammi-maaliskuussa 328 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 180 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 3,1 prosenttia lähes 2,3 miljardiin euroon.

– Koko vuoden kysyntänäkymät ovat hyvät kaikissa muissa liiketoiminnoissa paitsi paperissa, kertoo toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Stora Enso kertoi alkuviikosta aikovansa sulkea paperia ja sellua tuottavat Veitsiluodon ja Kvarnsvedenin tehtaat.

Breskyn mukaan tämän vuoden operatiivisen liiketuloksen odotetaan olevan viime vuoden operatiivista liiketulosta korkeampi. Hän arvioi, että Stora Enso on edellä aikataulussa 400 miljoonan euron kannattavuuden turvaamisohjelman toteutuksessa.

– Saamme sen päätökseen jo vuoden 2021 toisen neljänneksen loppuun mennessä, hän sanoo.

Bresky kertoo, että kummankin Stora Enson pakkausdivisioonan suorituskyky on hyvä. Myös puutuoteyksikön menestys jatkuu sekä perinteisessä sahatavarassa että rakentamisen ratkaisuissa, joissa Stora Enso aikoo laajentaa toimintaa Euroopan kotimarkkinoidemme ulkopuolelle.

Muutosinvestointi paperista kraftlainer-kartonkiin Oulussa etenee Breskyn mukaan hyvin. Tammikuussa käynnistynyt ylösajo etenee suunniteltua nopeammin. Kraftlaineria toimitetaan jo asiakkaille ja markkinakysyntä on vahvaa.

Lue myös:

Luottamusmies: "Sysimustat tunnelmat" – Stora Enso sulkee Veitsiluodon tehtaan Kemissä, työt loppuvat 670 ihmiseltä

Analyysi: Veitsiluodon koneet pannaan kylmäksi, ja taustalla on monta syytä – näihin virheisiin Suomen paperiteollisuus sortui

Lue seuraavaksi