Hyppää sisältöön

Kouvolaan suunnitteilla päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtajan pesti – kuukausipalkkio olisi 6800 euroa

Kouvolan kaupunginhallitus ottaa tänään kantaa uuteen hallintosääntöön, joka tulee voimaan kesäkuussa.

Kouvolassa harkitaan kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajille kuukausipalkkioita. Arkistokuva Kouvolan kaupungintalon valtuustosalista. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan kaupunginhallitus ottaa tänään kantaa uuteen hallintosääntöön, jossa linjataan esimerkiksi kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien palkkioista.

Uusi hallintosääntö tulee voimaan 1. kesäkuuta.

Ehdotuksen mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi hoitaa tehtäväänsä päätoimisesti, mikä kestää koko kaupunginhallituksen toimikauden ajan. Päätoimisen puheenjohtajan palkkio olisi 6 800 euroa kuukaudessa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi hoitaa tehtäväänsä myös osa-aikaisesti, jolloin hänen työaikansa on enintään 50 prosenttia täydestä säännöllisestä toimistotyöajasta. Tällöin palkkio on enintään 3 400 euroa kuukaudessa.

Uuden hallintosäännön mukaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja voi hoitaa tehtävää osa-aikaisesti koko valtuuston toimikauden ajan, mutta ei päätoimisesti. Valtuuston puheenjohtajan palkkio olisi 3 400 euroa kuukaudessa, jos työaika on 50 prosenttia täydestä toimistotyöajasta.

Palkkion suuruus lasketaan sen mukaan, millaista työaikaa puheenjohtajat tekevät. Osuus lasketaan 6 800 euron täydestä kuukausipalkkiosta.

Kokouspalkkiot päälle

Lisäksi puheenjohtajat saavat kokouspalkkiot kuntalain mukaisten toimielinten kokouksista. Valtuuston ja kaupunginhallituksen rivijäsenillä kokouspalkkio on 126 euroa. Puheenjohtajilla kokouspalkkio on 50 prosenttia suurempi.

Lautakunnissa, niiden jaostoissa ja johtokunnissa kokouspalkkio on 90 euroa, ja puheenjohtajille palkkio maksetaan 50 prosentilla korotettuna.

Jos kaupunginhallituksen puheenjohtaja päättää hoitaa tehtäväänsä osa-aikaisesti tai kokopäiväisesti ja saa siten kuukausipalkkion, hänellä ei ole oikeutta vuosipalkkioon. Sama koskee kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa, eli osa-aikaisena hänellä ei ole oikeutta vuosipalkkioon.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on 6 000 euroa, ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan vuosipalkkio 5 500 euroa.

Vuosipalkkioon sisältyy korvaus muun muassa kokouksiin valmistautumisesta, asioihin perehtymisestä, tiedottamisesta, kuntalaisten yhteydenotoista ja erilaisista vierailuista.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti edellisessä kokouksessa 12. huhtikuuta jättää uuden hallintosäännön pöydälle tutustumista varten. Asia on uudelleen esillä kaupunginhallituksessa tänään maanantaina. Lopullisen päätöksen uudesta hallintosäännöstä tekee kaupunginvaltuusto.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.