Hyppää sisältöön

Kemin museoille valtionavustusta #MuistojeniValtakatu -hankkeeseen

Kahviloiden, ravintoloiden ja tanssipaikkojen vuoksi Valtakatu oli iltaisin ja viikonloppuisin tärkein nuorison kokoontumispaikka.

Valtakadulla kohtaamiset eivät aina olleet rauhallisia ja rauhanomaisia, vaan kadun historiaan kuuluvat myös tappelut sekä aikuisväessä ja keskustan asukkaissa paheksuntaa aiheuttanut päämäärätön kortteliralli. Kuva: Jari Vesa / Yle

Museovirasto on myöntänyt Kemin historialliselle museolle ja Kemin taidemuseolle 20 000 euroa museoiden ideoiman #MuistojeniValtakatu –hankkeen toteuttamiseen.

Ensi syksynä alkavassa hankkeessa kerätään kemiläisten nuoruusmuistoja ja –kokemuksia Kemin pääkadusta eli Valtakadusta. Kerätystä materiaalista tuotetaan palvelutaloihin ja ikäihmisten asumisyksikköihin erilaisia näyttelykokonaisuuksia sekä muistelu- ja virikemateriaalia.

Hankkeen pääasiallisena tavoitteena on edistää kemiläisten hoito- ja hoivakodeissa asuvien henkilöiden mahdollisuuksia osallistua kulttuuriin omaan menneisyyteensä liittyvien muistojen kautta. Näyttelyt kootaan myös suuren yleisön saataville verkkonäyttelyiksi.

.
.