1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matelijat

Helsingin Messukeskuksesta löytyi yllätys: kymmenkunta gekkoa vilisti ulos Espanjasta tuotujen padel-kenttien rakenteista, yksi kävi koronarokotuspisteessäkin

Pelastuslaitos vei hyväkuntoisilta vaikuttaneet liskot tänään Viikin eläinsairaalaan.

matelijat
Messukeskuksesta pelastettiin perjantaina useita noin kymmenen senttimetrin mittaisia gekkoja.
Messukeskuksesta pelastettiin perjantaina useita noin kymmenen senttimetrin mittaisia gekkoja.Ville Koponen / Helsingin pelastuslaitos

Helsingin Messukeskuksen padel-kentillä oli tänä aamuna epätavallista vilskettä ja vilinää. Kentät ovat pysyneet suljettuina huhtikuun alusta saakka aluehallintoviraston ohjeistuksen vuoksi.

Tänään kolmea kenttää oltiin siirtämässä Messukeskuksen pihalle ulkopelejä varten, kun laatikoista paljastui useita pieniä gekkoliskoja. Padel Messukeskus Oy:n vetäjän Ville Palolan mukaan liskot ovat todennäköisesti peräisin Espanjasta.

– Nämä kolme kenttää tulivat Espanjasta noin kuukausi sitten ja ne ovat olleet täällä kasaamattomina. Ostin ne käytettynä Espanjasta, jossa ne purettiin erään hotellin pihasta ja tuotiin tänne.

Liskot vaikuttivat ylipalomies Ville Koposen arvion mukaan hyväkuntoisilta.
Liskot vaikuttivat ylipalomies Ville Koposen arvion mukaan hyväkuntoisilta.Ville Koponen / Helsingin pelastuslaitos

Todennäköisesti jossain purkamisen yhteydessä liskot ovat löytäneet tiensä laatikoiden sisään ja sitä kautta kylmään pohjolaan. Messukeskuksessa ne ovat pysytelleet lähes näkymättömissä noin kuukauden päivät, tosin joitain näköhavaintoja Palolankin korviin on kantautunut.

– Messukeskuksen henkilökunta kertoi, että yksi lisko oli aiemmin ollut seikkailemassa tuolla kerrosta alempana koronarokotuspisteessä, mikä on tietysti hirveän noloa ja valitettavaa.

Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön ylipalomies Ville Koponen kävi perjantaina aamupäivällä hakemassa liskot Messukeskuksesta. Kiinniottaminen osoittautui helpoksi tehtäväksi.

– Ne eivät liikkuneet juuri mihinkään, olivat ilmeisesti aika kylmissään. Ne oli kerätty valmiiksi pahvilaatikoihin, ja nyt vien niitä Viikin eläinsairaalaan.

Koposen mukaan liskot vaikuttivat varsin hyväkuntoisilta.

– Todennäköisesti joku saa niistä vielä hyviä lemmikkejä itselleen.

Pelastettuja liskoja oli kaikkiaan kymmenkunta, osa pienempiä ja osa hieman isompia.
Pelastettuja liskoja oli kaikkiaan kymmenkunta, osa pienempiä ja osa hieman isompia.Ville Koponen / Helsingin pelastuslaitos
Lue seuraavaksi