1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronakaranteeni

Poliisi saattaa törmätä koronakaranteenia rikkovaan normaalissa liikennevalvonnassa – ilmiantoja poliisi on saanut Varsinais-Suomessa kymmenkunta

Ihmiset noudattavat kuitenkin koronakaranteenimääräyksiä hyvin, sanoo poliisi.

Ihmiset ovat poliisin mukaan nuodattaneet koronakaranteenimääräyksiä hyvin. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Poliisi on saanut Varsinais-Suomessa kymmenkunta ilmoitusta koronakaranteenia rikkovista ihmisistä. Poliisi arvioi ilmoituksen merkitystä ja todenperäisyyttä ja lähtee tarvittaessa selvittämään tilannetta.

Sakottamiseen johtaneet tilanteet ovat tulleet ilmi poliisin oman toiminnan yhteydessä, esimerkiksi liikennevalvonnassa.

Jatkuvaan karanteenin rikkomiseen poliisi voi käytännössä puuttua ainoastaan sakottamalla.

– Koronakaranteeni on tartuntatautilääkärin määräämä asia, jota lähtökohtaisesti ihmisen itse pitää noudattaa. Samoin sen valvonta on terveydenhuollon asia, sanoo Lounais-Suomen poliisista ylikomisario Stephan Sundqvist.

Sundqvistin mukaan lähes kaikki karanteeniin määrätyt noudattavat sitä. Poliisi on hänen mukaansa viimesijainen valvoja.

– Koronakaranteenia rikkovista voi soittaa hätäkeskukseen ja siellä koordinoidaan, mikä viranomainen asiaa alkaa hoitaa. Oma terveyskeskus voisi olla se taho, joka saa ensimmäisen tiedon, sanoo Sundqvist.

Lue tästä kaikki tuoreimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomessa