1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Päijät-Hämeen kunnat avaavat uimahallejaan sulun jälkeen

Kaikkialla rajataan asiakkaiden määrää turvavälien säilyttämiseksi. Osa halleista ottaa sisään vain kuntoutujia.

Esimerkiksi Padasjoen uimahalliin pääsee taas uimaan, kunhan varaa ensin itselleen vuoron. Kuva on otettu Padasjoen uimahallissa helmikuussa 2021. Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Päijät-Hämeen kunnat avaavat uimahallejaan sulkupäätöksen kumouduttua. Asiakasmääriä rajoitetaan vielä kaikkialla, jotta turvavälit säilyvät. Lahden uimahallit avautuvat huomenna kaikille, Heinolan maanantaina.

Hollolan uimahalli avattiin torstaina, ja perjantaina kunnassa päätettiin, että sisään pääsevät muutkin kuin kuntoutujat.

Kärkölän ja Sysmän hallit aukeavat tiistaina heille, jotka arvioivat tarvitsevansa vesiliikuntaa toimintakyvyn tai kuntoutumisen vuoksi. Sysmässä jatkuvat lisäksi etukäteen varattavat perhevuorot.

Padasjoella kaikkien asiakkaiden on tehtävä varaus, ja sisään pääsee enintään kuusi kerrallaan. Orimattila ei ole vielä tiedottanut tarkasti, miten se avaa hallinsa sulun jälkeen.

Osassa halleista on päivisin koululaisvuoroja, joiden aikana muut eivät pääse uimaan asiakasmäärän rajoittamiseksi. Kunnat päivittävät tietoa käytännöistään ja mahdollisista muutoksista nettisivuillaan.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.