Hyppää sisältöön

Naispoliisi kuoli puukkohyökkäyksessä poliisiasemalla Ranskassa

Poliisi ampui puukottajan, jonka motiivia hyökkäykselle tutkitaan.

Poliisilaitos, jossa hyökkäys tapahtui, sijaitsee keskituloisella Rambouilletin alueella lähellä Pariisia. Kuva: Bertrand Guay / AFP

Lähellä Pariisia naispoliisi kuoli miehen puukotettua häntä poliisiasemalla perjantaina. Poliisi ampui hyökkääjää, joka kuoli saamiinsa vammoihin.

Puukottajan motiivia teolle ei vielä tiedetä. Ranskalaismedian mukaan mies oli tunisialaistaustainen. Hänellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Asian tutkinta on siirretty terrorismia tutkivalle syyttäjälle. Pariisin aluejohtaja Valerie Pecresse sanoi aiemmin ranskalaismedia BFM TV:lle, että terroristista motiivia ei ole suljettu pois.

Poliisilaitos sijaitsee keskituloisella Rambouilletin alueella lähellä Pariisia. Alue on tunnettu Rambouilletin linnasta, joka esimerkiksi toimi vuoteen 2009 Ranskan presidenttien kesäpaikkana.

Turvatoimia alueella on lisätty hyökkäyksen takia.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin ja pääministeri Jean Castex vierailivat tapahtumapaikalla perjantaina.

Ranskassa on aiemminkin tehty hyökkäyksiä poliisia vastaan.

Viime lokakuussa yläasteen opettaja Samuel Paty kuoli ääri-islamistin puukotettua häntä. Paty mestattiin lopuksi ja raaka tapaus sai ranskalaisten tunteet kuohumaan. Paty oli näyttänyt luokassa profeetta Muhammedista tehtyjä pilakuvia, jollaiset ovat suututtaneet muslimeja jo vuosien ajan eri puolilla maailmaa.

Täsmennetty klo. 21.00 yläasteen opettajan tapausta, Paty mestattiin puukotuksen yhteydessä ja raaka tapaus sai ranskalaisten tunteet kuohumaan.

.
.