Hyppää sisältöön

Kolmen hengen seurue ylitti rajan luvattomasti Torniossa hallussaan ase ja huumausaineita

Liikkeellä on ollut myös rattijuoppoja Simossa ja Torniossa sekä kelkkavarkaita Pellossa.

Torniossa kaksi miestä ja yksi nainen tulivat Ruotsista Suomeen rajanylityspaikan ulkopuolelta hieman puolen yön jälkeen. Rajavartioston partio tavoitti kolmikon, joiden mukana olleesta laukusta löytyi tarkistuksessa katkaistu haulikko ja patruunoita.

Naisen hallusta löytyi pistoolin patruunoita ja pieni määrä amfetamiiniksi epäiltyä ainetta. Lisäksi toisen miehen hallusta löytyi puukko.

Kemin poliisivankilaan vietyä seuruetta epäillään ampuma-aserikoksesta, valtionrajarikoksesta, huumausainerikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Rattijuopumuksia Simossa ja Torniossa

Poliisi sai eilen illalla ilmoituksen henkilöautosta, joka oli ajautunut pitkälle ulos tieltä Simossa Torviaavantiellä. Partio puhallutti auton luona olleen miehen, jonka lukemat ylittivät törkeän rattijuopumuksen rajan.

Auto oli miehen käytössä luvatta,

Poliisipartio pysäytti Tornion Putaalla autoa kuljettaneetn nuoren miehen, jolle tehty huumetesti antoi positiivisen tuloksen. Miehen autosta löytyi iso määrä anastetuksia epäiltyjä lisävalopaneeleita.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja varkaudesta.

Nuori norjalaismies hurjasteli Perämerentiellä 154 km/h:n nopeutta 120 km/h:n rajoitusalueella. Räntäsateen vuoksi ajokeli oli huono ja näkyvyys heikko.

Pellosta on anastettu moottorikelkka ja peräkärry, Kemistä mopo

Pellossa Väylänvarrentiellä on tunkeuduttu asuttuun asuntoon rikkomalla etuoven ikkuna ja pääsemällä sitä kautta sisälle asuntoon. Asunnon omistaja havaitsi tunkeutumisen perjantaina. Asunsta on anastettu omaisuutta.

Asunnosta on myös löydetty Lynx Boondocker -moottorikelkan avain. Moottorikelkka on lastattu pihalla olleen peräkärryn päälle ja viety pois. Peräkärry löytyi myöhemmin Rovaniemeltä, mutta moottorikelkka on edelleen kateissa. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.

Kemistä Simeoninkadulta on asunnon pihasta anastettu keskiviikon ja torstain välisenä yönä Sym-merkkinen mopo.