Hyppää sisältöön

Ryhmä astronautteja saapui onnistuneesti kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle – katso videolta saapuminen asemalle

SpaceX-yhtiön avaruusalus telakoitui ISS:ään aiemmin lauantaina.

Miehistö vaihtui kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä
Miehistö vaihtui kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä

SpaceX-yhtiön Crew Dragon-avaruusalus telakoitui lauantaina kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle.

Yhtiön raketti lähti lennolleen Yhdysvaltain Cape Canaveralin avaruuskeskuksesta perjantaina. Telakoituminen kesti 10 minuuttia ja sen jälkeen suoritettiin avaruusaseman uusien astronauttien vastaanotto.

Tunnelma telakoitumisen jälkeen oli helpottunut niin avaruudessa kuin maan pinnalla.

Avaruusasemalle saapui Nasan niin sanottu Miehistö 2, johon kuuluvat Yhdysvaltain avaruushallinnosta Nasasta lennon päällikkö Shane Kimbrouch ja lentäjä Megan McArthur.

Lisäksi mukana ovat Japanin avaruushallinnosta JAXA:sta astronautti Akihiko Hoshide ja Euroopan avaruushallinnosta ESA:sta ranskalainen astronautti Thomas Pesquet.

Kansainvälisen avaruusaseman uusi miehistö aikoo viettää avaruudessa puoli vuotta. He tekevät noin 100 koetta kuuden kuukauden avaruusasemalla olon aikana.

ISS:llä olleista astronauteista neljä palaa maahan ensi keskiviikkona. Sitä ennen avaruusasemalla on yhteensä yksitoista astronauttia. Avaruusasemalla on enimmillään ollut 13 astronauttia samaan aikaan.

Onnistunut telakoituminen ISS:lle on sikäli historiallinen, että matka asemalle tehtiin osittain uudelleen käytettävillä avaruusraketilla sekä avaruusaluksella.

Lento avaruusasemalle tehtiin miljardööri Elon Muskin SpaceX-yhtiön Falcon 9 -raketilla. Kyseessä oli kolmas kerta kun yhtiön raketilla on tehty onnistunut miehitetty lento avaruuteen.

Juttua korjattu 25.4. klo 10.45: Lisätty viimeiseen kappaleeseen maininta että kyseessä oli kolmas miehitetty lento mainitulla raketilla. Rahtilentoja on useampia.

Lue myös:

.
.