1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin korkeimmalla vuorella laaja maastopalo – luonnon toipumisen pelätään kestävän vuosia

Palo on jatkunut toista päivää Downin kreivikunnassa sijaitsevalla ylängöllä, joissa sijaitsee myös Pohjois-Irlannin korkein vuori Slieve Donard.

Palo on riehunut Mourne Mountains ylängön eri vuorten rinteillä. Kuva: AOP / STELLA Pictures / Splash News

Pohjois-Irlannissa Downin kreivikunnan alueella Mourne Mountains ylängöllä on laaja maastopalo, joka on jatkunut jo kohta kaksi päivää. Paikalla sijaitsee Pohjois-Irlannin korkein vuori Slieve Donard.

Palo on riehunut Mourne Mountains ylängön eri vuorten rinteillä. Kuva: Laura Merikalla / Yle

Lauantaina sammutustöitä laajennettiin. Paloa on sammuttamassa 70 pelastajaa Irlannista ja Englannista, kertoo Belfast Telegraph. Irlanti on myös lähettänyt paikalle helikoptereita sammuttamaan paloa.

BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Pohjois-Irlannin pelastusviranomaiset ovat julistaneet palon "suuronnettomuudeksi".

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Palo on riehunut ylängön eri vuorten rinteillä. Palo sai tiettävästi alkunsa Slieve Donardin rinteillä perjantaina, kertoi RTE (siirryt toiseen palveluun).

Pohjois-Irlannissa on laaja maastopalo, jota on yritetty sammuttaa jo toista päivää.

Pohjois-Irlannin ympäristöministeri Edwin Pootsin mukaan palolla on tuhoisa vaikutus paikallisiin eläimiin ja kasveihin. Hän tapasi sammutuksesta vastaavia viranomaisia lauantaina Newcastlessa.

Pohjois-Irlannin demokraattinen unionistipuolue DUPin johtaja Arlene Foster tviittasi (siirryt toiseen palveluun) olevansa järkyttynyt.

– Tämä on hirvittävää ja traagista. Vaikutusta alueen eläimiin ja kasveihin on vaikea edes kuvitella, kirjoitti Foster.

Luonnon toipumisen pelätään Pootsin mukaan kestävän vuosia palon jälkeen.

Alueen asukkaita on käsketty pysymään poissa vuorten rinteiltä, jotta sammutustyöt voivat jatkua sujuvasti.