Hyppää sisältöön

Ranskassa poliisiasemalla naisen puukottanut oli katsellut ääri-islamilaisia videoita

Tunisialaistaustainen mies puukotti naispoliisin perjantaina Rambouilletin alueella Pariisissa.

Tunisialaistaustainen mies puukotti naispoliisin perjantaina Rambouilletin alueella Pariisissa.  Kuva: Bertrand Guay / AFP

Ranskassa terrorismia tutkiva syyttäjä on kertonut perjantaina naispoliisia puukottaneen miehen katselleen ennen tekoaan ääri-islamilaisia videoita.

– Hyökkääjän puhelimesta löytyi tietoja siitä, että mies oli katsonut ääri-islamilaisia marttyyriutta ja jihadismia ihannoivia videoita hetki ennen tekoaan, kertoi syyttäjä Jean-Francois Ricard.

Tunisialaistaustainen 36-vuotias mies puukotti naispoliisin perjantaina Rambouilletin alueella lähellä Pariisia.

Poliisiasemalla työskennellyt nainen oli ollut tulossa tauolta, kun mies oli hyökännyt hänen kimppuunsa. Mies kuoli poliisin ammuttua häntä.

Ranskassa on kuollut yli 250 ihmistä ääri-islamistisissa hyökkäyksissä viime vuosina.

Viime lokakuussa yläasteen opettaja Samuel Paty kuoli ääri-islamistin puukotettua häntä. Paty mestattiin lopuksi ja raaka tapaus sai ranskalaisten tunteet kuohumaan.

Paty oli näyttänyt luokassa profeetta Muhammedista tehtyjä pilakuvia, jollaiset ovat suututtaneet muslimeja jo vuosien ajan eri puolilla maailmaa.

Syyttäjän mukaan Patyn tapaus on vaikuttanut hyökkääjän ajatusmaailmaan ja johtanut väkivallanteon. Hyökkääjä oli kirjoittanut tapauksesta Facebook-sivuilleen.

Perjantain hyökkäyksen jälkeen Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin kertoi, että hallitus aikoo esittää uutta lakia, joka sallisi muun muassa seurata laajemmin yksittäisten terrorismista epäiltyjen internetin käyttöä.

Presidentti Emmanuel Macron vieraili lauantaina Rambouilletin poliisiasemalla sekä 49-vuotiaan uhrin miehen leipomoyrityksessä.

Korjaus 26.4.2021 kello 12.48: artikkelissa muutettu kohta "...oikeuttanut väkivallantekoon" muotoon "...johtanut väkivallantekoon".

Lue lisää

.
.