1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Seinäjoen tangomarkkinat

Tangomarkkinatkin jää pitämättä tänä vuonna – toimitusjohtaja: "Aika järjestämiseen loppuu kesken"

Festivaali siirtyy jo toistamiseen. Uusi ajankohta on 6.–10. heinäkuuta 2022.

Seinäjoen Tangomarkkinat järjestettiin edellisen kerran kesällä 2019. Kuva: Slava Vinokurov/Seinäjoen tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kesäfestivaalia oheistapahtumineen ei järjestetä tänä vuonna vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Myös tangolaulukilpailu perutaan tältä vuodelta.

Talvella valittu Tangomarkkinoiden uusi toimitusjohtaja Pasi Ojala kertoo ilmoittavansa perumisesta murtunein mielin.

– Kesän tapahtumien yllä leijuu edelleen koronapandemiasta johtuen liikaa kysymysmerkkejä, ja aika festivaalin järjestämiseen loppuu kesken. Ihmisten kaipuu tapahtumien pariin on käsin kosketeltavaa, ja myös meidän halumme tarjota tapahtumia ja elämyksiä on suuri. Teemme kaikkemme pystyäksemme tarjoamaan niitä mahdollisimman pian, Pasi Ojala sanoo Tangomarkkinoiden tiedotteessa.

Tämän vuoden tangon sävellys- ja sanoituskilpailu etenee kuitenkin suunnitellusti. Voittaja ja teoksen ensiesityksen ajankohta julkistetaan myöhemmin.

Tangomarkkinoiden organisaatio aloittaa viipymättä vuoden 2022 tapahtuman suunnittelun.

Tangomarkkinat jouduttiin perumaan koronan vuoksi myös kesältä 2020.

– Vuoden 2020 ja 2021 tapahtumiin ostetut liput, passit ja leirintämajoituspaikat siirtyvät automaattisesti kesän 2022 tapahtumaan. Liput on myös mahdollista palauttaa 30.7.2021 mennessä, Tangomarkkinat tiedottaa.

Kesän pohjalaisista tapahtumista on jo peruttu muun muassa Provinssi ja Nummirock.

Sen sijaan kesän Herättäjäjuhlat aiotaan järjestää Kauhavalla. Myös festivaalijärjestäjä Tommi Mäki pitää kiinni kesän tapahtumistaan Vaasassa, Seinäjoella ja Kokkolassa.