Hyppää sisältöön

Lappeenrannan Rakuunamäen uusi päiväkoti sai rakennusluvan ja rakennustyöt alkavat pian – reilut 2 000 tonnia pilaantunutta maata on poistettu

Lappeenrannan Rakuunamäelle tuleva Uusi Snellmanin päiväkoti on saanut rakennusluvan ja rakennustyöt alkavat toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Lappeenrannan Rakuunamäeltä on poistettu reilut 2 000 tonnia pilaantunutta maata, jotta uuden päiväkodin rakennustyöt on turvallista aloittaa. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Maaperän puhdistustyö Lappeenrannan Rakuunamäelle tulevan päiväkodin kohdalla on saatu valmiiksi.

Pilaantunut maa, jota oli yhteensä reilut 2 000 tonnia, on kuljetettu Kukkuroinmäen jätekeskukseen.

Päiväkodille on myönnetty rakennuslupa. Päiväkodin rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi maanantaina 3. toukokuuta.

Toimitilajohtaja Katri Tolvanen Lappeenrannan toimitilat -yhtiöstä vakuuttaa, että maaperän kunnostus on tehty lainsäädännön mukaisesti ja päiväkoti voidaan rakentaa turvallisesti.

– Jos rakennustyöhön liittyvien kaivuutöiden yhteydessä löytyy vielä lisää pilaantunutta maata, se kuljetetaan pois. Kaikki poistetaan, mitä pitää poistaa tulevan rakennuksen käyttötarkoitus huomioiden, Tolvanen kertoo Yle Lappeenrannalle lähettämässään sähköpostiviestissä.

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta on päättänyt valita Uusi Snellmanin päiväkoti -hankkeen rakennusurakoitsijaksi Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy:n.

Päiväkodin rakentamisen oli määrä alkaa jo viime syksynä.

.
.