1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen tulee Kemiin: tavoitteena estää aluetalouden taantuminen Veitsiluodon tehtaan sulkemisen vuoksi

Valtio pyrkii alueellisten toimijoiden kanssa edistämään Meri-Lapissa työttömäksi jäävien työntekijöiden työllistymistä.

Ministeri Tuula Haatainen osoittaa Kemin vierailullaan, että Veitsiluodon tehtaan lopettaminen on iso asia. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) vierailee tiistaina Kemissä. Syynä on Stora Enson päätös sulkea Veitsiluodon tehdas.

Ministerin vierailulla perinteisesti osoitetaan, että tehtaan lopettaminen on iso asia. Näin myös Kemissä. Haatainen käy tilannetta läpi useiden toimijoiden kanssa.

Hän tapaa Stora Enson johtoa ja henkilöstöä sekä Kemin kaupungin ja seutukunnan, ELY-keskuksen, TE-toimiston ja Lapin liiton edustajia.

Työ- ja elinkeinoministeriö on jo käynnistänyt yhdessä aluetoimijoiden kanssa äkillisen rakennemuutostilanteen toimet Kemin alueen ja irtisanottavien työntekijöiden tueksi.

Tavoitteena on tukea työttömäksi jäävien työntekijöiden työllistymistä ja estää aluetalouden taantuminen.

– Toimenpiteillä edistetään uusien työpaikkojen syntymistä, vanhojen uudistumista ja huolehditaan työntekijöiden mahdollisimman nopeasta uudelleentyöllistymisestä, tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.