Hyppää sisältöön

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen valittu Hyvinkään johtoon

Johanna Luukkonen palaa kotiseudulleen Hyvinkäälle ja seuraa eläkkeelle jäävää kaupunginjohtaja Jyrki Mattilaa. Raumalla hän on toiminut kaupunginjohtajana alle vuoden. Rauma joutuu etsimään nyt uuden kaupunginjohtajan.

Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen siirtyy Raumalta Hyvinkäälle. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on valittu Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Hyvinkään kaupunginvaltuusto teki yksimielisen päätöksen valinnasta maanantai-iltana.

Luukkonen on toiminut Rauman kaupunginjohtajana viime kesän alusta saakka. Sitä ennen hän oli Laitilan kaupunginjohtaja. Vuonna 1966 syntynyt Luukkonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

Hyvinkään nykyinen kaupunginjohtaja Jyrki Mattila jää eläkkeelle joulukuussa.

Luukkonen aloittaa tehtävässä virallisesti 1.12.2021. Hän siirtyy kuitenkin Hyvinkäälle kaupunginjohtajan vuosilomasijaiseksi jo kesän jälkeen, erikseen sovittavana ajankohtana.

Kotiseutu veti puoleensa

Johanna Luukkonen ei hakenut Hyvinkään johtopaikkaa, mutta antoi tehtävään suostumuksensa.

Hän sanoi äskettäin Ylen haastattelussa, että mikään ei ajanut häntä Raumalta pois. Vaakakupissa Hyvinkään eduksi painoivat kaipuu ja paluu kotiseudulle.

Jere Sanaksenaho haastattelee Johanna Luukkosta Rauman aamuisessa katuvilinässä 13.4.

– Hyvinkää on antanut minulle eväät työelämässä, nostanut minut johtajaksi ja lähettänyt minut kuntajohtajaelämään. Se on saatellut minua, että kyllä sä pärjäät, Luukkonen sanoo.

Johanna Luukkonen on työskennellyt Hyvinkäällä aiemmin hankintapäällikkönä.

Rauma joutuu nyt etsimään uuden kaupunginjohtajan. Valinnan valmistelu on jo aloitettu.

.
.