Hyppää sisältöön

Raumalle voidaan kutsua uusi kaupunginjohtaja Hyvinkään tapaan – KH:n puheenjohtaja Kalle Leppikorpi: "Pidän sitä erittäin todennäköisenä"

Raumaa vajaan vuoden johtanut Johanna Luukkonen valittiin eilen Hyvinkään johtoon. Hän ei hakenut kaupunginjohtajan virkaa, mutta antoi siihen suostumuksensa.

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi uskoo, että Rauman johtopaikkaan on edelleen kiinnostusta. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Raumalla voidaan Hyvinkään tapaan etsiä uusi kaupunginjohtaja kutsumenettelyllä. Rauman valtuustoryhmät pohtivat tätä vaihtoehtoa kokouksessaan huomenna.

– Pidän sitä erittäin todennäköisenä, mikäli meillä on poliittinen yhteisymmärrys siitä, että löydetään henkilö, joka tyydyttää valtuuston enemmistöä, uskoo Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi ( sd. ).

Hyvinkään valintapäätös on todennäköisesti lainvoimainen kesäkuun alussa, jolloin Johanna Luukkonen voi irtisanoutua Rauman kaupunginjohtajan virasta.

Puheenjohtaja Leppikorpi sanoo, että tämän jälkeen jälkeen Raumalla on valmius panna kaupunginjohtajahaku nopeasti käyntiin, oli menettelytapa mikä tahansa.

Tähtäimessä on, että nykyinen Rauman valtuusto voisi valita uuden kaupunginjohtajan heinäkuussa.

Mikäli hakuprosessi venyy, menee valinta elokuun alussa aloittavan uuden valtuuston päätettäväksi.

Lue lisää:

.
.