1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Kokoontumisrajoitukset helpottuvat Keski-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiireissä – turvallisuus on silti huomioitava kaikissa tapahtumissa

Etelä-Pohjanmaan kokoontumisrajoitus puolestaan pysyy 20 henkilössä.

Avin mukaan alueella on edelleen oltava varovainen etenkin kokoontumisissa, vaikka koronatapausten hallitsematon kasvu on pysähtynyt. Kuva: Yle/Johanna Ventus

Keski-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirissä kokoontumisrajoitukset lievenevät.

Eniten höllenevät Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin rajoitukset, sillä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että 3. toukokuuta alkaen maakunnassa voi järjestää yli 50 ihmisen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Yleisö pitää voida sijoittaa kuitenkin omille istumapaikoilleen tai esimerkiksi enintään 50 ihmisen erillisiin katsomolohkoihin.

Kuitenkin vapun ajan Soiten alueella pidetään voimassa tiukempi 20 hengen rajoitus.

Myös Vaasan sairaanhoitopiirissä rajoitukset lievenevät: yleisötilaisuuksiin saa osallistua 20 ihmistä aiemman 10 sijaan. Nykyiset rajoitukset päättyvät perjantaina 30. huhtikuuta.

Etelä-Pohjanmaan kokoontumisrajoitus puolestaan pysyy 20 henkilössä.

Pohjalaismaakuntien uudet rajoitukset ovat voimassa toukokuun puoliväliin.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti. THL:n ohjetta turvaetäisyyksistä ja koronahygieniasta pitää edelleen noudattaa.

Aluehallintovirasto kuitenkin painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Lue täältä tuoreimmat uutiset koronaviruksesta Keski-Pohjanmaalla.

Täältä löydät uusimmat uutiset koronaviruksesta Pohjanmaalla.