Hyppää sisältöön

Kuopio saa yksityishenkilöltä jääneen miljoonaperinnön nuorten tukemiseen

Kuopiolaismiehellä ei ollut perillisiä eikä hän ollut testamentannut omaisuuttaan kenellekään. Kuopion kaupunki pyysi omaisuutta nuorten hyväksi.

Kuopion kaupunki sai miljoonaperinnön käytettäväksi nuorten matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalveluihin. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kuopion kaupunki saa yksityishenkilöltä jääneen, noin 1,7 miljoonan euron perinnön nuorten tukemiseen.

Omaisuus on kuopiolaisen miehen kuolinpesästä. Ennen menehtymistään mies ei ollut testamentannut omaisuuttaan kellekään, eikä hänellä ollut perillisiä.

Tällöin perintö menee valtiolle. Perittävän kotikunta voi kuitenkin pyytää omaisuutta luovutettavaksi käyttöönsä.

Kuopion kaupunki on pyytänyt, että omaisuus luovutettaisiin kaupungille käytettäväksi nuorten matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalveluihin, kuten psykososiaalisen tuen palvelujen järjestämiseen. Valtioneuvosto päätti viime viikolla myöntää varat Kuopion kaupungille.

Lisäksi valtio päätti luovuttaa menehtyneen miehen Siilinjärvellä omistaman kiinteistön Metsähallitukselle käytettäväksi Karjalan lennoston tarpeisiin. Metsähallituksen katsottiin voivan käyttää kiinteistöä vaihtomaana, jos Puolustusvoimilla on lisämaan tarvetta Siilinjärven Rissalassa.

Valtioneuvosto päätti myös luovuttaa pienen osuuden perinnöstä siilinjärveläiselle miehelle, joka oli ollut menehtyneen ystävä, läheinen ja viime hetkien edunvalvoja.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).